Giulia, studenta ucisă brutal de iubit, a fost condusă pe ultimul drum de mii de oameni. Ce s-a întâmplat în momentul în care sicriul a fost scos din biserică

Author: Diana Bostan
Actualizat: 06 dec 2023, 17:01

Giulia a fost ucisă cu sălbăticie de fostul iubit

Sursa: Profimedia

Mii de oameni s-au adunat pentru a o conduce pe Giulia pe ultimul drum. Studenta în vârstă de 22 de ani a fost ucisă cu sălbăticie de către iubit, în Italia.

Mii de persoane au luat parte la ceremonia de înmormântare a unei studente în vârstă de 22 de ani, a cărei tragică dispariție a provocat un val de durere în întreaga Italia.

Giulia a fost ucisă într-un mod brutal de către iubit

Giulia Cecchettin, o studentă în vârstă de 22 de ani, din Italia, a fost victimă a unei tragedii, fiind ucisă cu câteva zile înainte de a-și obține diploma universitară, în urma unei dispute cu iubitul său.

Fire posesivă, acesta a atacat-o brutal, înjunghiind-o de 20 de ori. Cadavrul fetei a fost descoperit o săptămână mai târziu, lângă un lac, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Crimă învăluită în mister. Doina a fost găsită înjunghiată într-un apartament închiriat din Franța, după doar două ore după ce și-a găsit cazarea. Tânăra ar fi fost confundată

Slujba de înmormântare s-a desfășurat în orașul Padova și a fost transmisă în direct de televiziunea de stat. Trecerea ei în neființă a generat proteste ample și a stârnit cereri pentru intensificarea măsurilor de protecție a femeilor.

Potrivit presei din Italia, fostul iubit al tinerei, Filippo Turetta, nu ar fi acceptat faptul că aceasta a pus punct relației lor. El a recunoscut comiterea crimei după ce a fost arestat, conform informațiilor prezentate în presă.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Bărbatul ar fi fost prins în Germania

După ce a comis oribila crimă, acesta a încercat să fugă, fiind prins de poliția germană, pe autostradă. Mașina sa a rămas fără combustibil, iar el a parcat cu luminile stinse pe banda de urgență a unei autostrăzi aproape de Leipzig.

Filippo Turetta se află acum în detenție în Germania, în așteptarea extrădării sale în Italia.

Tragedia uciderii Giuliei a provocat indignare în rândul tinerilor din Italia, care au solicitat "o zi a furiei împotriva fiecărui feminicid". Mii de oameni au participat la o procesiune cu torțe în memoria Giuliei, în timp ce sute s-au adunat în școli și universități pentru a-i aduce un omagiu și a discuta despre violența împotriva femeilor.

Tânăra era studentă la inginerie biomedicală 

Banca goală a Giuliei, în ziua în care ar fi trebuit să termine facultatea, a provocat o imensă durere în inimile cunoscuților și a unei întregi națiuni. Tatăl fetei, Gino, a susținut un discurs emoționant, transformând moartea fiicei sale într-un semnal de alarmă pentru oprirea abuzului și a crimelor împotriva femeilor.

Citește și: Motivul tragic al crimei din Bistrița: Bărbatul s-a „lăudat” pe rețelele sociale după ce și-a ucis soția în fața copiilor

Ceremonia s-a încheiat cu un gest emoționant din partea celor veniți la înmormântare, mii de oameni agitând cheile în semn de protest în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al Giuliei părăsea biserica, un gest simbolic menit să transmită că violența nu trebuie tolerată în tăcere.

Moartea tragică a Giuliei a provocat un șoc în întreaga țară, generând o serie de proteste care au determinat-o pe Giorgia Meloni să promită că va intensifica protecția femeilor.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?