Globurile de Aur 2022. Ce actori celebri se numără printre laureați! Iată ce producții au fost premiate și cum s-a desfășurat ceremonia anul acesta!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 10 ian 2022, 12:21

Lista premiilor acordate in cadrul Galei de decernare a Globurilor de Aur 2022

Sursa: Facebook Golden Globes

Primele premii importante ale cinematografiei de la Hollywood au fost acordate în cadrul unei ceremonii restrânse. Iată cum au fost anunțați câștigătorii.

Cea de-a 79-a ediție a Galei de decernare a Globurilor de Aur, organizată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), s-a desfășurat duminică seară, la Los Angeles.
Anul acesta marile câștigătoare ale Galei de decernare a Globurilor de Aur au fost producțiile "The Power of the Dog" ("În ghearele câinilor"), care a obținut premiul pentru cel mai bun film dramă şi "West Side Story", care a obținut premiul pentru cel mai bun film- comedie/musical.


Anul acesta trofeele acordate pentru cele 25 de categorii- film şi televiziune au fost oferite în urmă votului celor circa 110 membri ai Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood. În contextul pandemiei de COVID-19, evenimentul nu a fost transmis live, iar actorii nu și-au mai făcut apariția pe covorul roșu, așa cum se întâmplă în anii precedenți. Astfel, laureații au fost anunțați prin intermediul social media.

Lista completă a căștigătorilor celei de-a 79-a ediții a Galei de decernare a Globurilor de Aur 2022

Cinematografie:

La categoria "Cel mai bun film- drama", premiul a fost acordat producției "The Power of the Dog". Alături de care au mai fost nominalizate filmele: "Belfast", "CODA", "Dune" și "King Richard".

La categoria "Cel mai bun film- comedie/ musical" premiul a fost acordat producției "West Side Story", realizat de Steven Spielberg.

Alături de care au mai fost nominalizate și producțiile: "Cyrano", "Don't Look Up", "Licorice Pizza" și "Tick, Tick... Boom!".

Premiul pentru "Cel mai bun film străîn" a fost acordat producției "Drive My Car" (Japonia). La această categorie au mai fost nominalizate și filmele: "Compartment No. 6", "The Hand of God", "A Hero" și "Parallel Mothers".

Titlul de "Cel mai bun regizor" a fost acordat lui Jane Campion (pentru regizarea filmului "The Power of the Dog")

"Cel mai bun actor într-un film-dramă" a fost acrodat celebrului actor Will Smith (pentru rolul din filmul "King Richard").

"Cel mai bun actor într-un film- comedie/musical" a fost acordat anul acesta actorului Andrew Garfield (pentru rolul din filmul "Tick, Tick... Boom!").

Titlul de "Cea mai bună actriţă într-un film- dramă" a fost adjudecat de frumoasă și talentată actrița Nicole Kidman ("Being the Ricardos").

Titlul de "Cea mai bună actriţă într-un film- comedie/musical" a fost acordat actriței Rachel Zegler ("West Side Story").

Premiul pentru "Cel mai bun actor în rol secundar" a fost acordat actorului Kodi Smit-McPhee ("The Power of the Dog"). Iar pentru "Cea mai bună actriţă în rol secundar", actriței Ariană DeBose ("West Side Story").

Premiul pentru "Cel mai bun scenariu" a fost acordat scenaristului Kenneth Branagh (pentru filmul "Belfast").

Premiul pentru "Cea mai bună coloană sonoră": Hans Zimmer ("Dune"). Iar pentru "Cel mai bun cântec original": "No Time to Die", cântat de Billie Eilish în producția "No Time to Die".

Premiul pentru "Cel mai bun lungmetraj de animaţie" a fost acordat producției "Encanto".

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Ce filme și seriale noi apar pe Netflix în ianuarie 2022

Televiziune:

Premiul pentru "Cel mai bun serial-dramă" a revenit anul acesta producției "Succession".

Titlul de "Cel mai bun serial- comedie/musical" a fost acordat producției "Hacks".

Premiul pentru "Cel mai bun actor într-un serial-dramă" a revenit actorului Jeremy Strong ("Succession").

Premiul pentru "Cel mai bun actor într-un serial- comedie/musical" a fost acordat actorului Jason Sudeikis ("Ted Lasso").

Titlul de "Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă" a fost primit de actrița Michaela Jae Rodriguez ("Pose").

Tilul de "Cea mai bună actriţă într-un serial-comedie/musical" a revenit actriței Jean Smart ("Hacks")

Premiul pentru "Cea mai bună miniserie/lungmetraj TV" a fost acordată producției "The Underground Railroad".

La categoria "Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV" premiul a fost acrodat actriței Kate Winslet ("Mare of Easttown").

Premiul pentru "Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserie sau lungmetraj TV" a revenit producției O Yeong-su ("Squid Game").

Titlul de "Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau lungmetraj TV" a fost acordat actritiei Sarah Snook ("Succession").

Citeste si: Seara de gala, duminica, la Los Angeles! Cine sunt castigatorii celebrelor premii "Globurile de Aur"