Gluma unor elevi din Cluj care i-a costat 30.000 de lei. Ce i-au făcut profesoarei lor

Author: Lavinia Medrea

Ce i-au făcut profesoarei lor

Sursa: PixaBay

Doi elevi din Cluj-Napoca au făcut o glumă prostească ce i-a costat 30.000 de lei. Cei doi și-au bătut joc de imaginea profesoarei lor.

Părinții a doi elevi din Cluj-Napoca vor avea de plată 30.000 de lei către o profesoară din cauza glumei prostești făcute de copiii lor, care i-au luat fotografiile cadrului didactic, le-au editat și le-au postat pe rețelele de socializare pentru a-și bate joc de înfățișarea ei.

Gluma elevilor i-a costat 30.000 de lei

Întâmplarea a avut loc acum cinci ani, iar sentința s-a dat abia anul acesta.

Părinții elevilor nu sunt de acord cu decizia, motivând că gestul copiilor a fost doar o glumă copilărească.

Elevii au făcut gluma în 2018, când erau în clasa a șaptea. Cei doi au editat fotografia dirigintei lor într-un mod batjocoritor, iar apoi au răspândit-o pe grupul de WhatsApp al clasei. Ulterior, fotografia a fost folosită drept fundal pentru grupul respectiv. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Șoferița care le-a lovit mortal pe Raisa şi Mihaela în cartierul Andronache, condamnată definitiv la închisoare

După ce s-a întâmplat pe platforma de mesagerie WhatsApp, o altă fotografie cu profesoara, tot caricaturizată, a fost folosită și pentru crearea unui profil fals de Facebook cu numele dirigintei. 

Profesoara ceruse, inițial, 50.000 de lei daune morale

Cei doi elevi au fost pedepsiți disciplinar în cadrul școlii, dar profesoara s-a simțit jignită și a intentat un proces în care a cerut daune de 50.000

de lei. Părinții celor doi elevi și-au dat silința pe parcursul procesului să explice că a fost doar o glumă prostească, pentru care oricum au plătit prin scăderea notei la purtare.

Citește și: De ce a refuzat Oana Zăvoranu să plătească daunele morale în valoare de 20.000 de lei și de ce a cerut Anda Adam executarea silită a acesteia: „Acest lucru eu nu pot să îl accept”

Părinții au mai declarat și că pagina respectivă de Facebook a fost ștearsă la scurt timp, deci elevii nu ar trebui să mai răspundă pentru ea. Judecătorii au considerat că profesoara merită de drept 30.000 de lei daune morale, dar și scuze publice într-un ziar local de mare audiență.