Gnocchi cu sos gorgonzolla

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:16

Meniu italienesc!

Ingrediente

Cartofi 1 kg
Faina 375 g
Sare
Unt 100 g
Parmezan 100 g
Gorgonzolla 200 g
Smantana lichida 400 g
Gris 125 g
Nucsoara
Piper


Mod de preparare

Cartofii se coc in coaja la cuptor, se curata, apoi se zdrobesc fierbinti pana se obtine un piure.
Se adauga gris, faina, sare, nucsoara si se face un aluat.

Se imparte aluatul in trei si se intinde fiecare bucata pe o suprafata presarata cu faina, obtinandu-se rulouri groase.
Se taie fiecare rulou in bucati de 2,5 cm, se pun intr-o tava cu faina si se lasa sa stea in frigider 10 minute.
Galustile se fierb intr-o oala cu apa sarata, cand se ridica la suprafata sunt gata si se scurg de apa.
Separat intr-o tigaie se pregateste sosul gorgonzola.

Se topeste untul, se adauga branza gorgonzolla si se lasa sa se topeasca.
Apoi se pune smantana lichida si se amesteca pana se obtine un sos de branza topita.
Se da gust cu sare si piper.
Se pun galustile peste sosul gorgonzolla si se servesc cu parmezan ras deasupra.

 

Taguri: