Gogosi cu branza dulce si stafide

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 15 oct 2020, 08:15

Cost estimativ: 25 lei pentru 8 persoane

 

Gogosi cu branza dulce si stafide
Cost estimativ: 25 lei pentru 8 persoane
Ingrediente
300 g branza dulce
2 oua
100 g zahar
100 g stafide
O ceasca de ulei
O cana mare de apa calda
20 g dojdie uscata sau proaspata
Coaja de la o lamaie sau portocala
Un praf de sare
Faina cat cuprinde (cam 400 g)
Ulei pentru prajit
Zahar farin
Mod de preparare
Se
pune faina intr-un bol, se adauga drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta.
Se amesteca usor pentru a se dizolva, se adauga uleiul, jumatate din coaja de lamaie si un ou. Se framanta usor pana cand se obtine un aluat elastic nelipicios, apoi se framanta energic inca cateva minute si se lasa intr-un loc caldut pana cand creste si isi dubleaza volumul.
Se intinde aluatul si se taie in patrate de 15 cm in mijlocul carora se pune umplutura.
Pentru umplutura, se amesteca branza dulce cu stafidele, un ou, zahar si restul de coaja de lamaie. Se amesteca bine si pune cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui patrat de aluat.
Gogosile se inchid avand grija sa fie bine lipite pentru a nu iesi umplutura.
Se prajesc in ulei mediu incins, apoi se scot pe un servetel si se pudreaza cu zahar farin.

Ingrediente

300 g branza dulce 
2 oua
100 g zahar 
100 g stafide 
O ceasca de ulei 
O cana mare de apa calda
20 g dojdie uscata sau proaspata
Coaja de la o lamaie sau portocala
Un praf de sare
Faina cat cuprinde (cam 400 g)
Ulei pentru prajit
Zahar farin


Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, se adauga drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta. Se

amesteca usor pentru a se dizolva, se adauga uleiul, jumatate din coaja de lamaie si un ou. Se framanta usor pana cand se obtine un aluat elastic nelipicios, apoi se framanta energic inca cateva minute si se lasa intr-un loc caldut pana cand creste si isi dubleaza volumul.Se intinde aluatul si se taie in patrate de 15 cm in mijlocul carora se pune umplutura.Pentru umplutura, se amesteca branza dulce cu stafidele, un ou, zahar si restul de coaja de lamaie.
Se amesteca bine si pune cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui patrat de aluat. Gogosile se inchid avand grija sa fie bine lipite pentru a nu iesi umplutura. Se prajesc in ulei mediu incins, apoi se scot pe un servetel si se pudreaza cu zahar farin.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: