Gogosi de post

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 05 nov 2021, 10:48

Un desert la indemana oricui!

Ingrediente

1 kg faina, 50 gr drojdie, 60 gr zahar, 500 ml apa, 600 ml ulei, zahar vanilat, coaja de lamaie sau de portocala, estenta de rom, esenta de vanilie, sare

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, iar in centrul ei se formeaza maiaua din drojdie cu putina faina si apa calduta, apoi de lasa la dospit 10 min.
Separat, intr-o cratita pe foc se pune apa, zaharul, sarea, esentele de rom si vanilie, coaja de lamaie/portocala si 50 ml de ulei.
Se tin pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga peste faina si maiaua dospita si se framanta pana se obtine un aluat nu foarte tare, dupa care se lasa la dospit 30 min. Din aluat se intinde o foaie de 1-2 cm, iar cu ajutorul unei forme sau al unui pahar se decupeaza gogosile care se prajesc in baie de ulei.
Se servesc pudrate cu zahar vanilat.