Gogosi (Scovergi)

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 15 iul 2022, 03:55

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane

 

Gogosi (Scovergi)
Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
500 g faina
Un cub de drojdie proaspata (25 g)
O lingurita sare
O lingurita zahar
50 ml ulei sau unt topit
250 ml apa calduta
1 l ulei pentru prajit
Zahar pudra
Pentru umplutura si servit:
Branza de vaci
Ciocolata
Fructe
Ducleata
Mod de preparare
Apa calduta se amesteca cu drojdia maruntita si
se toarna peste faina bine cernuta.
Se adauga uleiul (sau untul) si zaharul.
Cu o mana incepeti sa aduceti faina peste apa si framantati usor, usor pana incorporati cat mai multa compozitie.
Adaugati sarea si framatati pana cand obtineti un aluat elastic, tare si ferm, dar nelipicios.
Transferati coca obtinuta pe o masa de lucru presarata cu faina din plin si framantati energic timp de 10 minute, apoi puneti aluatul la crescut intr-un castron presarat cu faina.
Cand acesta a crescut, puneti cu grija intr-o tava (avand in vedere ca se  va pierde mult volum) pe care o lasati la cald cateva minute sa se reaseze si sa reinceapa sa creasca.
Se intinde aluatul in strat 1 cm, apoi se taie gogosile.
In uleiul incins, se prajesc gogosile pana cand devin aurii deschis.
Se servesc cu zahar pudra sau umplute cu orice fel de umplutura.

Ingrediente

500 g faina
Un cub de drojdie proaspata (25 g)
O lingurita sare
O lingurita zahar
50 ml ulei sau unt topit
250 ml apa calduta
1 l ulei pentru prajit
Zahar pudra

Pentru umplutura si servit:
Branza de vaci
Ciocolata
Fructe
Ducleata


Mod de preparare

Apa calduta se amesteca cu drojdia maruntita si se toarna peste faina bine cernuta.


Se adauga uleiul (sau untul) si zaharul. 
Cu o mana incepeti sa aduceti faina peste apa si framantati usor, usor pana incorporati cat mai multa compozitie.
Adaugati sarea si framatati pana cand obtineti un aluat elastic, tare si ferm, dar nelipicios. 
Transferati coca obtinuta pe o masa de lucru presarata cu faina din plin si framantati energic timp de 10 minute, apoi puneti aluatul la crescut intr-un castron presarat cu faina.

Cand acesta a crescut, puneti cu grija intr-o tava (avand in vedere ca se  va pierde mult volum) pe care o lasati la cald cateva minute sa se reaseze si sa reinceapa sa creasca.
Se intinde aluatul in strat 1 cm, apoi se taie gogosile.In uleiul incins, se prajesc gogosile pana cand devin aurii deschis.Se servesc cu zahar pudra sau umplute cu orice fel de umplutura.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

 

Taguri: