Ingrediente
1 cana apa
1 cana faina
O lingura de unt
2-3 oua
Un praf de sare
½ l ulei pentru prajit
Pentru sirop/serbet:
1 cana mare de zahar
1 cana mare de apa
Zeama si coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Se pune apa la fiert impreuna cu untul si un praf de sare.
Cand clocoteste, se pune toata faina o data si se amesteca pana se incorporeaza, in foarte scurt timp nu o sa mai aiba nici cocoloase.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin pentru a putea incorpora ouale.
Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca in forta.
Se adauga oua doar cat sa se inmoaie putin nu sa curga de pe lingura.
Se formeaza gogosi din aluatul format ori folosindu-ne de o punga sau un posh ori cu o lingura.
Se prajesc si se dau pun in serbet.
Serbetul se face astfel:
Se pune apa si zaharul la fiert iar cand au fiert se dau jos de pe foc si se adauga zeama si coaja de la o lamaie.
Se pun gogosile in serbetul fierbinte si se lasa pana se racesc.