Ingrediente
O ceasca de ulei
O cana mare de apa calda
20 g dojdie uscata sau proaspata
Coaja de la o lamaie
Un praf de sare
Faina cat cuprinde (cam 400 g)
O ceapa
Un catel usturoi
300 g ciuperci
Ierburi aromate, sare, piper, ulei de masline, dafin, cimbru
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se lasa cateva minute sa capete viata.Se
amesteca restul de apa calda cu amestecul de mai sus, ulei, sare si coaja de lamaie.Intr-un bol mare se pune faina ce trebuie sa fie la temperatura camerei. Se face un locas in mijloc si se toarna compozitia de mai sus.Se framanta usor pana se formeaza o coca de consistenta celei de paine.Se lasa coca la dospit, timp de o ora la caldura, apoi se intinde si se taie formele de gogosi dupa preferinta.Pentru
umplutura de ciuperci, se caleste la foc mic ceapa cu usturoiul si ciupercile, adaugand ierburile aromate, dafin si cimbru, sare si piper.Se formeaza gogosi plate de aproximativ 10 cm, in care se pune o lingura de umplutura si se inchide cat mai bine gogoasa.Se prajesc in ulei incins, pana cand devin aurii.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”