“Gomora” este un serial eveniment, inspirat din realitatea crudă a mafiei din Napoli! Producția va aduce în atenția publicului soarta împletită a două clanuri rivale ca un amestec volatil de intrigi, trădări și dorință de putere!

Author: Ana Filip
Actualizat: 17 mar 2023, 22:32

Producția de excepție “Gomora” prezintă ascensiunea și decăderea celebrei organizații criminale Camorra. Povestea clanurilor mafiote este redată prin ochii personajului principal, Ciro, mâna dreaptă a capului organizației.

Din data de 2 aprilie, de la ora 22:00, telespectatorii noului post de televiziune Kanal D2 sunt invitați în “Club 22”, un tronson dedicat serialelor ce abordează viața unor personalități care au marcat istoria îndepărtată sau recentă, precum și fenomene sociale care au schimbat destine și țări. Serialele ce vor fi difuzare de luni până joi, de la ora 22:00, vor reda povești mai puțin cunoscute din viața personalităților istorice sau a eroilor contemporani vor constitui adevărate călătorii revelatoare în legătură cu fenomene sociale, care au schimbat vieți și chiar destinele unor țări.

Lupte aprige pentru supremație, crimă organizată sau istorii ale unor personalități care marcat memoria colectivă, toate acestea vor face parte din “Club 22”.

“Gomora” este un serial eveniment, inspirat din realitatea crudă a mafiei din Napoli

Unul dintre serialele ce vor fi difuzate în cadrul acestui tronson special, “Club 22”, de luni până joi, de la ora 22:00, este și “Gomora” (cu titlul original “Gomorrah”, o producţie din anul 2008), care va aduce în atenția publicului ascensiunea și decăderea reţelei Camorra, o renumită organizație criminală din Napoli.

Povestea grupului mafiot este prezentată prin prisma personajului principal, Ciro, mâna dreaptă a șefului organizației. “Gomora” este un serial inspirat dintr-o realitate crudă care se bazează pe bestsellerul omonim scris de Roberto Saviano. O senzație literară cu peste 10 milioane de exemplare vândute în întreaga lume, cartea lui Savinio a fost adaptată inițial pentru marele ecran cu o intensitate extraordinară de către Matteo Garrone. Acum povestea este redată într-un serial crud realizat în zece părți în colaborare cu parteneri internaționali.
O colaborare care a reușit pe deplin în cazul serialului „Romanzo Criminale”, care a fost vândut în peste 80 de țări și al cărui echipă tehnică remarcabilă este încă implicată în realizarea acestui nou serial.

Serialul “Gomora” prezintă povestea din interiorul Camorra, organizația criminală napoletană aprigă, văzută prin ochii lui Ciro, în vârstă de 30 de ani, care este mâna dreaptă a nașului clanului, Pietro Savastano. Tânărul Ciro știe mai bine decât oricine ce înseamnă să fii un membru loial al clanului.

Însă când liderul clanului Pietro Savastano decide să sacrifice viețile multora dintre ai săi, printr-o declarație de război plină de sânge contra șefului clanului rival, Salvatore Conte, ceva moare în Ciro, deoarece una dintre numeroasele victime ale vărsării de sânge este tatăl său adoptiv, Attilio, el însuși un membru al clanului mereu loial.

Citește și: Serialul dramatic “Familia Borgia” va aduce în atenția telespectatorilor, la Kanal D2, povestea uneia dintre cele mai fascinante familii din istorie!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cu toate acestea, când Pietro este exclus din organizație pentru a ispăși o pedeapsă lungă cu închisoarea, propriul cod de onoare al lui Ciro îl obligă să se supună ordinelor lui Pietro: el trebuie să fie mai întâi mentor pentru fiul lui Pietro, Gennaro și apoi pentru soția să, Imma – ambii vizibil nepotriviți să țînă frâiele organizației, dar care învăță rapid.

Constrâns de situație și știind că a semăna semințele haosului este cea mai bună metodă de a crea o nouă ordine, Ciro încheie în sfârșit un pact secret cu inamic cel mai urât al clanului,

Conte. Rezultatul nu este doar vărsare de sânge necruțătoare în afară și în interiorul clanului Savastano, ci și o nouă ordine, cu Ciro că noul cap al organizației. Dar este Ciro cu adevărat la conducere? Pietro, care se pare că și-a pierdut mințile în timpul lunilor nesfârșite de izolare, evadează în timp ce este transferat la o clinică psihiatrică. Deodată, ochii lui sunt din nou limpezi, vii și înverșunați, prezicând o vendetă mai sângeroasă decât a văzut-o vreodată Napoli.

Serialul Gomora a fost regizat de Stefano Sollima, Claudio Cupellini, Francesca Comencini iar in rolurile principale au jucat actorii: Marco d’Amore, Fortunato Cerlino, Maria Pia Calzone, Salvatore Esposito, Marco Palvetti, Domenico Balsamo, Enzo Sacchettino, Elena Starace.

Vom reveni, în curând, prin intermediul comunicatelor de presă și al materialelor furnizate pe proprietățile oficiale ale Dogan Media Internațional, cu mai multe detalii despre componența grilei Kanal D2.

Citește și: Noi sezoane “În oglindă”, “Duet cu Alexandra” şi “Detectorul de minciuni” se vor vedea la Kanal D2