Google susține campania de vaccinare din România. Ce pot vedea astăzi cei care intră pe Google?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 26 iul 2022, 14:20
Google susține campania de vaccinare în România
Sursa: Unsplash

Google se implică direct în susținerea campaniei de vaccinare din România. Modalitatea aleasă de Google pentru a sublinia importanța vaccinării anti-Covid-19.

Google susține campania de vaccinare anti-Covid-19, iar pentru a evidenția faptul că vaccinarea este singura cale către revenirea la normalitate în România, motorul de căutare Google a decis să dedice un Google Doodle campaniei de vaccinare. Ce pot vedea cei care accesează Google Chrome astăzi?

Ce este Google Doodle și cum se implică motorul de căutare Google în campania de vaccinare din România?

Google și-a propus să arate cât de importantă este vaccinarea în lupta împotriva noului coronavirus, astfel că la nivelul companiei s-a luat decizia de a realiza un Google Doodle special prin care să fie promovată campania de vacinare anti-Covid-19 în România.

Google Doodle este un instrument special prin care motorul de căutare Google evidențiază anumite subiecte. Mai exact, atunci când este vorba despre sărbători sau evenimente importante, Google își schimbă temporar logo-ul pe paginile de pornire Google.

Modificarea depinde, în general, de țara din care este deschis motorul de căutare. 

Utilizatorii de internet din România care au deschis Google astăzi au putut observa un Google Doodle special și care face trimitere către campania de vaccinare anti-Covid-19 în România. Astfel, în momentul în care utilizatorii dau click pe Google Doodle, aceștia sunt direcționați automat către cele mai importante surse care oferă informații despre vaccinarea anti-Covid-19, printre ele fiind și Platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19. 

Citeste si: Vaccinarea devine OBLIGATORIE in aceasta tara! Mii de români vor fi afectați

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Google Doodle promovează astăzi în România vaccinul anti-Covid-19 și campania de vaccinare în România, făcând trimitere și către informațiile venite din partea Uniunii Europene despre siguranța vaccinurilor, dar și către harta vaccinurilor la nivel mondial.

Ce se întâmplă cu campania de vaccinare anti-Covid-19 în România?

Campania de vaccinare anti-Covid-19 este în plină desfășurare pe teritoriul României, la momentul actual, însă rezultatele nu sunt tocmai cele la care se așteptau autoritățile. Deși campania a început cu dreptul, având în vedere că în primele luni foarte mulți români au ales să se vaccineze împotriva noului coronavirus, ulterior, numărul persoanelor vaccinate a început să scadă, lucru care stârnește îngrijorarea autorităților.

Potrivit informațiilor oficiale prezentate la începutul acestei săptămâni, mai exact pe 21 iunie 2021, de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), de la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România și până în prezent, 4.640.330 de persoane s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Datele venite din partea autorităților arată că majoritatea românilor au primit serul produs de Pfizer. 

Campania de vaccinare anti-Covid-19 a debutat în România pe data de 27 decembrie 2020, iar în prezent, autoritățile fac eforturi pentru a-i determina pe români să se vaccineze împotriva coronavirusului, astfel putând fi evitat un nou val al pandemiei de COVID-19 în România.

Citeste si: Medicul epidemiolog, Octavian Jurma, lanseaza un semnal catre autoritati in privinta unui nou val de infectari cu COVID-19! "Valul 4 poate fi prevenit în România doar prin vaccinare"