Grădinăritul a luat avânt - Iată de ce această activitate te ajuta!

Autor: Bogdan Frațilă

Mulți oameni întâmpină dificultăți în a accepta ideea de a face exerciții fizice regulate, chiar dacă știu că sunt bune pentru sănătatea lor fizică și mentală!

Sursa: PixaBay

Mulți oameni întâmpină dificultăți în a accepta ideea de a face exerciții fizice regulate, chiar dacă știu că sunt bune pentru sănătatea lor fizică și mentală!

Mulți oameni întâmpină dificultăți în a accepta ideea de a face exerciții fizice regulate, chiar dacă știu că sunt bune pentru sănătatea lor fizică și mentală. Cu toate acestea, angajamentul față de o rutină de antrenament nu presupune neapărat să mergi la sală sau să alergi prin cartier.
Grădinăritul este un exemplu excelent de hobby popular care este accesibil și care poate fi folosit și ca antrenament. Lucrul în grădină sau în curte este o sursă de activitate fizică moderată până la viguroasă la adulții mai tineri, în timp ce la adulții mai în vârstă oferă o activitate fizică scăzută

până la moderată, au arătat cercetările. Această îndeletnicire este, de asemenea, o activitate de întărire a mușchilor, potrivit Ghidului de activitate fizică pentru americani din SUA, și una dintre activitățile fizice cu cele mai mici rate de accidentare.

De ce grădinăritul este un exercițiu fizic

Grădinăritul angajează toate grupele musculare majore, cum ar fi brațele, picioarele, umerii, spatele și abdomenul, a spus Mandal.

Activitatea îmbunătățește, de asemenea, mobilitatea, ajută la dezvoltarea rezistenței și este un antrenament comparabil cu mersul pe jos sau Pilates.
De asemenea, toate activitățile necesare de săpat, plantat, cosit, greblat și plivit ard calorii. O persoană de 70 de kilograme arde în medie 330 de calorii pe oră prin grădinărit, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA. O astfel de activitate este similară cu ceea ce ar arde aceeași persoană jucând golf sau dansând.

Tom Adkinson din Nashville este de mult timp de acord cu noțiunea de grădinărit pentru a se menține în formă. Bărbatul în vârstă de 72 de ani are trei grădini, pe care le folosește în principal pentru a cultiva roșii, ardei dulci de banane și okra. Munca variază în intensitate în timpul sezonului de creștere.
"În fiecare an răscolesc pământul cu mâna", a spus Adkinson, "și consider că este un exercițiu serios".

Orele pe care Adkinson le petrece înțepând roșiile, apoi udând și plivind toate cele trei grădini, implică o mulțime de aplecări și întinderi, pe care el le compară cu efectuarea yoga în grădină.

Începeți cu o încălzire

La fel ca în cazul exercițiilor fizice tradiționale, Adkinson se încălzește înainte, făcând diverse întinderi. Acest lucru este înțelept, a declarat Christine Zellers, profesor asistent de științe ale familiei și sănătății comunitare la Universitatea Rutgers.


"Chiar dacă grădinăritul poate să nu pară extenuant, folosirea corpului în moduri noi te poate înțepeni dacă nu te antrenezi până la mișcare și nu te pregătești prin a te încorda puțin", a spus Zellers, care predă la Rutgers Cooperative Extension of Cape May County din New Jersey.
Pe lângă întindere, ieșirea la o scurtă plimbare înainte de a începe grădinăritul poate servi, de asemenea, drept încălzire. În timp ce lucrați în grădină sau în curte, este important să vă îndoiți la genunchi pentru a ridica obiecte grele, a spus ea, și să vă ritmați dacă sunteți începător.

La fel cum un nou alergător ar acumula încet kilometri înainte de a aborda un maraton, noii grădinari ar trebui să înceapă cu sesiuni scurte, crescând treptat timpul și intensitatea petrecute în grădina lor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Creșteți forța musculară și ardeți calorii

Odată ce aveți ceva experiență în lucrul în grădină sau în curte, puteți accelera lucrurile pentru o provocare mai mare. Dacă ați cumpărat un platou de flori, aduceți-le în curtea din spate, una câte una. Când este timpul să tundeți gazonul, măriți ritmul de tuns sau treceți la o mașină de tuns iarba împinsă. Pentru un antrenament de forță, umpleți două stropitori mari, apoi cărați-le prin curte pentru a uda plantele.
"Grădinăritul poate oferi un sentiment de împlinire și recompensă, pe lângă mișcare, făcând ceva cu mâinile tale care te împlinește, cum ar fi hrănirea familiei tale sau face ca grădina ta să arate minunat", a spus Zellers.
Pentru Adkinson, unul dintre cele mai mari beneficii ale grădinăritului ca exercițiu este recompensa tangibilă pe care o primește pentru eforturile sale. "Să primești roșii proaspete și okra proaspete până bine de toamnă este mult mai bine decât să mergi la sală", a spus Adkinson. "Chiar nu există nimic mai bun decât propria ta roșie tăiată pentru un sandviș".

Citește și: Grătar cu Gaz: Aceste sfaturi ar trebui să le aveți în vedere!

Citește și: Care este cea mai sănătoasă pâine de mâncat?

Citește și: Top 10 moduri de a avea grijă de sănătatea ta mentală!