Ingrediente
1 kg ceafa de porc fara os
500 g cartofi curatati
Sare, piper
2 linguri de unt
2- 3linguri de smantana de gatit
Sare
Mod de preparare
Puneti cartofii la fiert in apa clocotita cu o lingura de sare.
Cand cartofii au fiert, scurgeti-i bine de apa si cu o furculita sau cu un tel, zdrobiti-i fara sa amestecati prea mult.
Adaugati untul, amestecati, apoi adaugati smantana putin cate putin, avand grija sa nu amestecati prea mult si sa nu devina prea subtiat piure-ul.
Carnea taiati-o in fripturi de 2 cm si stergeti-o bine cu un prosop de bucatarie, sau servetel.
Puneti-o pe gratarul incins foarte bine, fara sa o asezonati. Dupa 5 minute rotiti-o cativa centimetri ca flacara sa o ia si din alta parte si sa remana o hasurare perfecta.
Scoateti friptura pe o farfurie si lasati-o sa se ‘odihneasca cateva minute’ astfel sucurile se vor readuna si va fi foarte gustoasa si frageda.