Gratarul e delicios, insa cat este de sanatos? Nutritionistii te invata cum sa prepari corect o friptura!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:01

Ce poate fi mai gustos decat o friptura tavalita pe gratarul incins?! Sau niste mititei bine rumeniti pe jar?

Nici nu ne mai gandim la numarul de calorii sau la substantele cancerigene despre care tot vorbesc specialistii ca s-ar forma pe carnea fripta pe gratar! Pana unde este gratarul sanatos si de unde devine periculos pentru organism? Aflati, acum!

Doi mici ca doi mici, dar cat de sanatos este sa mancam carne fripta pe gratar? „ Carnea pregatita la gratar prezinta un risc atunci cand este arsa.

Substantele nocive pot aparea acolo unde carnea atinge gratarul incins, exista zona in care se genereaza aceste substante. Deci, doar unde avem arsura. (…) Daca nu este arsura, nu sunt probleme. ”, explica nutritionistii.

Dar, cand vorbim de friptura arsa?! Pai, s-aruncam ochii spre scarita noastra de porc, incinsa la gratar si sa ne facem o idee. „ Carnea, pana la urma, trebuie si preparata termic.

Este mai complicat sa mancam carne cruda. Prepararea termica a carnii asigura o digestie mai buna a carnii, si reduce foarte mult riscul de imbolnavire, in caz ca ar fi contaminata cu ceva.
”, spune nutritionistul dupa ce s-a uitat la bucata noastra de carne.

De cate ori n-ati auzit de friptura in sange?! Ei bine, nu e doar un mit: „ Carnea ar trebui pastrata mai in sange.
Ea poate fi intoarsa si se face bine pe toate fetele. Am intalnit si situatii cand micii sunt deja negri si evident nu mai sunt comestibili. Deci, cu cat este facuta mai in sange, cu atat ea ramane mai sanatoasa. Nu trebuie facuta pana devine neagra.
”, completeaza specialistii.

##VIDEO107706##

Altfel, chiar este indicat sa tavaliti friptura si micii prin mustar. Este un antioxidant puternic! Nu degeaba,aproape toti nutritionistii recomanda carnea la gratar in curele de slabire: „ Fata de alta varianta de a prepara carnea, gratarul are avantajul ca grasimea se scurge din carne,

mici, din ce punem noi pe gratar ”. Acum, nu va culcati pe-o ureche: „ Grasimea este grasime, indiferent din ce sursa provine. La gratar, totusi, grasimea se scurge din carne si ramane mult mai putina ”.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mona Nicolici, dezvăluiri din căsnicia sa! Ce spune despre faptul că a ales să facă acest pas după vârsta de 40 de ani? „Avem de toate, avem și piper, avem și ardei iute, avem foarte multe condimente.”

Dar

fara fum, nu e gratar! Tocmai de aceea, trebuie sa stiti cum sa-l tineti in frau! „ Fumul, evident, nu este neaparat sanatos, dar avem posibilitatea sa detoxifiem o parte din acesti compusi toxici natural, cat si prin asocierea unei salate sau a verziturilor ”, explica specialistul in nutritie. Drept urmare, meniul trebuie gandit bine inca de la inceput astfel incat sa nu avem neplaceri dupa.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.