Nici nu ne mai gandim la numarul de calorii sau la substantele cancerigene despre care tot vorbesc specialistii ca s-ar forma pe carnea fripta pe gratar! Pana unde este gratarul sanatos si de unde devine periculos pentru organism? Aflati, acum!
Doi mici ca doi mici, dar cat de sanatos este sa mancam carne fripta pe gratar? „ Carnea pregatita la gratar prezinta un risc atunci cand este arsa.
Dar, cand vorbim de friptura arsa?! Pai, s-aruncam ochii spre scarita noastra de porc, incinsa la gratar si sa ne facem o idee. „ Carnea, pana la urma, trebuie si preparata termic.
De cate ori n-ati auzit de friptura in sange?! Ei bine, nu e doar un mit: „ Carnea ar trebui pastrata mai in sange.
Ea poate fi intoarsa si se face bine pe toate fetele. Am intalnit si situatii cand micii sunt deja negri si evident nu mai sunt comestibili. Deci, cu cat este facuta mai in sange, cu atat ea ramane mai sanatoasa. Nu trebuie facuta pana devine neagra. ”, completeaza specialistii.
##VIDEO107706##
Altfel, chiar este indicat sa tavaliti friptura si micii prin mustar. Este un antioxidant puternic! Nu degeaba,aproape toti nutritionistii recomanda carnea la gratar in curele de slabire: „ Fata de alta varianta de a prepara carnea, gratarul are avantajul ca grasimea se scurge din carne, mici, din ce punem noi pe gratar ”. Acum, nu va culcati pe-o ureche: „ Grasimea este grasime, indiferent din ce sursa provine. La gratar, totusi, grasimea se scurge din carne si ramane mult mai putina ”.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Dar fara fum, nu e gratar! Tocmai de aceea, trebuie