Grav accident în Mureș! 16 persoane au fost rănite. Cum s-a întâmplat tragedia

Author: Diana Ghita

Accidentul s-a întâmplat între un microbuz și o autoutilitară

Sursa: observatornews.ro

La Mureș, un microbuz a lovit o autoutilitară al cărei șofer nu a respectat regulile de circulație. În urma impactului, autoutilitara a deviat de pe drum, făcând mai multe ravagii.

La volanul autoutilitarei se afla un tânăr în vârstă de 19 ani.

Citește și: Trei dintre membrii formației Șuie Paparude au fost implicați într-un accident, la Timișoara. În ce stare se află artiștii

Cum s-a întâmplat accidentul rutier

Accidentul s-a produs în localitatea Band, din județul Mureș. Acesta s-a întâmplat din cauză că șoferul autoutilitarei nu s-a asigurat la ieșirea de pe un drum secundar, astfel fiind lovită de către un microbuz care circula regulamentar pe șoseaua principală. 

,,Veneam regulamentar de la Târgu Mureş spre Sărmaşu şi din partea dreaptă mi-a ieşit cu viteză, nu s-a asigurat şi l-am lovit în plin. Eu nu avem viteză, domnul cum am văzut cam avea, se vede şi pe filmare. Nici nu o încetinit, nu s-a oprit nimic.'',  a declarat șoferul microbuzului, potrivit Observator.

Ulterior impactului puternic, mașina condusă de tânăr a intrat într-un gard și a avariat o conductă de gaze.

,,Bine că nu a intrat în casă. A rupt gardul. A rupt gazul, a rupt gardul de tot.'',  a spus un martor, conform sursei citate.

În urma ruperii țevii de gaze, situația a devenit riscantă și pentru localnicii din zonă, căci erau șanse de a se produce o explozie.

,,Am auzit că sună gazul foarte tare. Am luat jos bornele prima dată ca să nu aibă maşinile curent şi am fugit repede.

Am rupt o coadă de mătură, o cârpă şi am oprit gazul.'',  a explicat Nagy Miklos, SVSU Band.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Tragedie pe un drum din Constanța, unde un băiețel de aproape 5 ani și-a piedut viața după ce mașina în care se afla a fost de-a dreptul zdrobită

Trei dintre cele 16 persoane rănite au ajuns la spital

Băiatul de 19 ani a fost transportat la spital într-o stare critică. Pe lângă acesta, au mai fost aduși la unitatea medicală un copil de 4 ani și o femeie gravidă.

,,Au fost aduşi în UPU trei pacienţi. Un pacient din maşină care a intrat în coliziune cu microbuzul şi care prezintă contuzii hemoragice la nivel cerebral, fracturi costale.

  Copilaşul este în afara oricărui pericol, nu are absolut nicio leziune, iar mama la fel, nu are leziuni traumatice.'',  a declarat Maria Salața, de la UPU SMURD Târgu Mureș, citată de Observator.

Bărbatul care conducea microbuzul a fost testat în vederea consumului de alcool, însă rezultatul a ieșit negativ. I se vor preleva probe biologice și șoferului autoutilitarei, care nu s-a asigurat la ieșirea pe drumul principal. 

De asemenea, pe numele tânărului s-a întocmit un dosar penal în vederea vătămării corporale din culpă. În cazul în care i se va găsi alcool în sânge, acesta va urma să fie cercetat și pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Citește și: Accident pe autostrada Ploiești- Buzău. Un camion și o mașină s-au ciocnit. Două victime au ajuns la spital

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?