Grecia a inchis vama Makaza. Informare oficiala pentru turisti

Author: B.M.
Actualizat: 28 ian 2021, 11:10
Grecia a inchis vama Makaza

Grecia a inchis vama Makaza incepand de luni, 6 iulie. Accesul turistilor nu mai este permis.

Grecia a inchis vama Makaza incepand de luni, 6 iulie; informatia este confirmata de mai multe site-uri de stiri din Grecia, care citeaza surse oficiale. Decizia de inchidere a tuturor punctelor de frontiera cu Bulgaria pentru turisti, cu exceptia Kulata- Promachonas, a fost luata din data de 1 iulie, insa masura s-a aplicat la punctul Makaza- Nymphaea abia de astazi.

Anterior, pe forumuri si pe mai multe grupuri de Facebook circulau informatii potrivit carora accesul in Grecia prin vama Makaza era permis si se facea relativ usor, fara cozile inregistrate in alte

puncte de frontiera.

Grecia a inchis vama Makaza: de ce s-a luat aceasta decizie

Oficial, decizia inchiderii pentru turisti a vamii Makaza si a celorlalte puncte de frontiera, cu exceptia Kulata- Promachonas, a fost luata pentru dotarea acestora cu dispozitive de citire a codurilor QR.

Grecia a inchis vama Makaza: reamintim ca orice turist care intra pe teritoriul Greciei trebuie sa completeze un formular online cu 48 de ore inainte, in care sa precizeze o serie de date personale, destinatia finala din Grecia

si durata sejurului.

Citeste si: Grecia a închis granițele pentru cetățenii unei țări până la 15 iulie

Citeste si: Vama Grecia Bulgaria: cat tine coada la intrare in Grecia

Cine mai poate intra in Grecia prin vama Makaza

Vama Makaza din Grecia nu este inchisa complet.

Accesul este permis in continuare urmatoarelor categorii:

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

- cetatenilor greci, celor care detin un permis de rezidenta dar si celor care au o proprietate pe teritoriul Greciei;

- TIR-urilor care transporta marfuri si alte bunuri;

- persoanelor care efectueaza calatorii de business ce nu pot fi amanate.

Aceasta varianta trebuie probata cu documente justificative.

Potrivit informatiilor oficiale astazi, la ora 14:00, oficialii greci se vor intalni in cadrul unei teleconferinte pentru a discuta situatia vamilor din Grecia.

Citeste si: Anunt oficial: Grecia a inchis vama! Ce turisti nu mai pot intra pe teritoriul Greciei

Grecia a inchis vama Makaza: care este singurul punct de frontiera deschis pentru turisti

Dupa inchiderea oficiala a punctului de la Makaza, singura vama deschisa oficial pentru turisti in acest moment este Kulata- Promachonas. Imagini de la fata locului arata cozi care se intind pe distante de 3- 4 kilometri, iar turistii raporteaza timp de asteptare foarte mari, de cateva ore.

"Buna dimineata tuturor, mai putin celor ce merg spre Grecia, ca au mult de indurat zilele astea daca pleaca in vacanta la mare.

Coada la Kulata este de 4 kilometri (dinainte de intersectia spre Katuntsi), iar fotografia este de azi de la 6 dimineata. Pe intrare e liniste, am prins 6 masini, am trecut in 2 minute.

"Mai prindeti aglomerat si pe tunelurile de pe autostrada care vine de la Lukovit spre Sofia, cam 25% din ea se merge pe o singura banda.
De asemenea, se mai lucreaza la un tunel pe autostrada dintre Sofia si Blagoevgrad, deci inarmati-va cu apa, servetele umede, sandviciuri si Distonocalm daca vreti sa vedeti Marea Egee", este marturia lui Doru Panaitescu.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.