Când te gândești la Grecia, te gândești la întinderi azurii de ape calde, care mângâie plajele fine și te îndeamnă să nu faci nimic, cu un cocktail de-a dreapta ta și un souvlaki de-a stânga. Dar mai există o față a Greciei, care trezește aventurierul din tine și te face să explorezi dincolo de șezlongurile stațiunilor. O astfel de excursie poate fi puțin mai costisitoare. Sau, dimpotrivă, poate fi mai accesibilă. Indiferent de situație, cu un card de credit poți să explorezi și Grecia mai nevăzută.
Meteora
În drum spre Lefkada, turiștii români s-ar putea să fi observat o localitate cu nume foarte sonor. Meteora se traduce prin „mijlocul cerului”, ceea ce exprimă destul de fidel ce te așteaptă aici. Pare că zeii Greciei au sculptat regiunea direct în piatră. Fiecare așezare, fiecare căsuță e învăluită de coloși monolitici, care se înalță din pâlcurile înverzite. Dar oamenii vin aici pentru altceva. Din această piatră gri, se ridică cele mai frumoase mănăstiri grecești. Construite între secolele XI și XVI, aceste mici bijuterii ale ortodoxiei elene te surprind cu detaliile fine și atmosfera serenă. De bifat neapărat sunt Mănăstirea Sfânta Treime, pe care ai putea s-o recunoști din filmele lui James Bond, și Mănăstirea Marele Meteor, cea mai mare și spectaculoasă din regiune.
Rodos
Primele mărturii ale existenței insulei aparțin de domeniul mitului. Locuitorii din Rodos erau sub ocrotirea directă a zeilor. Iar toată insula inspiră această legătură sacră. Deși Colosul nu mai tronează în port, există suficiente alte minuni care să-ți capteze privirea și imaginația. O plimbare prin centrul medieval al orașului Rodos pare smulsă din filmele de legendă. Palatul Marelui Maestru (conducătorul Ordinului Ioaniților) este cea mai impozantă clădire, construită în secolul XIV, demolată pe vremea turcilor, restaurată în timpul ocupației italiene.
Alexandroupoli
La doar 560 de km de București, se află un oraș care poartă numele lui Alexandru cel Mare. Poziționat la granița dintre Europa și Asia, Alexandroupoli are multe atracții turistice, dar este mai ales un punct de plecare în explorarea regiunii Evros. Rezervația naturală, delta râului Evors, bisericile bizantine și insula Samothraki, rezervată zeilor, trebuie incluse napărat în itinerariu.
Peloponezia
Dacă vrei să-ți satisfaci și setea pentru cultură, și nevoia de relaxare, Peloponezia este destinația perfectă. Aflată în sudul Greciei, aproape de Atena, dar și de țărmurile albastre, Peloponezia abundă în vestigii istorice. De menționat sunt orașul medieval Monemvasia, care datează din secolul VI, teatrul antic din Epidaur, pitorescul orășel Nafplio sau Olympia, casa primelor jocuri olimpice, organizate în onoarea lui Zeus. Și cel mai distractiv e că poți bifa aceste atracții printre sesiuni de plajă și cocktail-uri.
Fie că vrei să te întorci în Grecia plajelor fără de griji sau să o descoperi pe cea mai puțin frecventată, CardAvantaj ți-e partener de cîălătorie. Îl poți folosi pentru plăti drumul, cazarea sau chiar mesele la restaurante. Iar pe toate le poți împărți în rate fără dobândă*.
*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.