Grecia va deschide sezonul turistic pe 14 mai in acest an! Iata ce CONDITII vor impune autoritatile elene turistilor!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 22 iul 2022, 13:20

Ministrul Turismului din Grecia a anuntat deschiderea sezonului turistic pe 14 mai, insa turistii vor trebui sa respecte anumite conditii.

Grecia se numara printre tarile a caror economie se bazeaza foarte mult pe turism si au o traditie consacrata in industria ospitalitatii.

Potrivit agerpres.ro, autoritatile din Grecia au decis sa deschida oficial sezonul turistic pe 14 mai 2021, iar turistii vor trebui fie sa dovedeasca vaccinarea sau ca au anticorpi, fie sa se prezinte cu un test negativ si vor purta masca in toate spatiile publice.



"Vrem să dechidem sezonul turistic pe 14 mai, cu anumite reguli şi protocoale actualizate. Până atunci, vom ridica treptat restricţiile în funcţie de condiţii", a declarat Haris Theocharis, Ministrul Turismului, conform Greekreporter.com

Ministrul grec al Turismului in Grecia, Haris Theocharis, a anuntat deschiderea noului sezon turistic printr-o conferinta de presa organizata la Muzeul Acropole, in cadrul Expozitiei internationale de Turism (ITB) Berlin, care s-a desfasurat anul acesta online, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ce conditii si reguli vor impune autoritatile din Grecia turistilor in acest sezon estival!

Haris Theocharis, Ministrul Turismului, a facut cateva precizari in privinta regulilor sanitare care vor fi aplicate incepand cu deschiderea oficiala a sezonului turistic, din 14 mai 2021.

Astfel, autoritatile elene vor accepta pe teritoriul Greciei doar turistii care au fost deja vaccinati anti-COVID-19, cei care au anticorpi formati in urma vindecarii, sau cei care vor prezenta teste RT-PCR cu rezultate negative la COVID-19.

"Toți turiștii pot fi supuși unor teste aleatorii, în același mod ca anul trecut. Cu toate acestea, o diferență importantă față de anul trecut o reprezintă «testele rapide», datorită cărora carantina pentru cazuri pozitive va începe, acum, fără așteptarea de 24 de ore ca în 2020. Costul spitalizării sau orice altă acțiune necesară, care vizează protejarea sănătății turiștilor, a profesioniștilor și a cetățenilor, va fi suportat de statul grec",

a subliniat Haris Theocharis, potrivit romaniatv.net

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, Ministrul elen al Turismului a mai precizat si faptul ca nu vor recurge la niciun fel de diferentiere sau discriminare, deoarece aceleasi masuri vor fi impuse atat cetatenilor greci cat si turistilor, "fara nicio diferenta sau

exceptie, cum ar fi utilizarea obligatorie a mastii in locuri publice".

Citeste si: Care sunt, de fapt, cele mai bune luni pentru a vizita Grecia

In cadrul aceleasi conferinte de presa, Ministrul grec al Turismului a mai facut o dezvaluire importanta si anume noul slogan al tarii pentru sezonul estival 2021: "Grecia este tot ce ai nevoie!" (All you need is Greece).

Si totoodata, autoritatile elene au mai anuntat faptul ca iau in calcul deschiderea sezonului turistic de proba, cel mai probabil, undeva la inceputul lunii aprilie, doar pentru cetatenii greci si pentru cei din tari cu numar mare de persoane vaccinate, cum este cazul Israelului.

Citeste si: Beneficii pentru românii care se vaccinează anti-Covid! Ar putea circula fără restricții în Grecia și Israel

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.