Grecii au ales sa puna capat austeritatii si au votat, masiv, cu stanga radicala. Partidul Syriza a iesit invingator!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 30 sep 2020, 09:35

„Incepem din Grecia. Schimbam Europa”- sta scris pe afisele celor care au sarbatorit, aseara, tarziu, victoria in alegeri.

Partidul Syriza a iesit invingator, insa, va trebui sa faca o coalitie pentru a intra la guvernare. Alexis Tsipras este liderul formatiunii Syriza, care a promis ca va renunta la austeritate. Victoria stangii a scos in strada mii de tineri. Chiar daca Syriza a reusit sa adune peste 36% din voturile grecilor, formatiunea lui Alexis Tsipras nu va reusi sa ajunga la putere de una singura.

In acest moment, ar mai avea nevoie de doar doua voturi pentru a-si putea impune un program de guvernare.

De mentionat ca pragul electoral in Grecia este de 3 procente. Trei partide nu au reusit sa il atinga, ceea ce inseamna ca voturile lor vor fi redistribuite.

Alexis Tsipras vrea sa isi impuna promisiunile facute in campania electorala, printre care renuntarea la taierile pensiilor, scaderea preturilor pentru familiile sarace si, nu in ultimul rand, renegocierea imprumuturilor facute de Grecia de la troika formata din FMI, Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana.
In Grecia, rata somajului este de aproximativ 25% si milioane de familii sunt amenintate de saracie.

##VIDEO131330##

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.