Greii fotbalului au inceput cantonamentul dupa gratii!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:53

Se pregatesc pentru meciul vietii lor: lupta cu inchisoarea. Ziua de 4 martie va ramane in istorie.

Toti magnatii condamnati in dosarul transferurilor de jucatori au ajuns seara trecuta in arest- unii  zambitori, altii cu privirea pierduta! Unul cate unul, greii din fotbalul romanesc au mers seara trecuta sa se predea!

Gheorghe Netoiu a facut si declaratii: „Nu ma asteptam, dar vedeti ca sunt pregatit sa intru in joc, in teren. Daca doamna judecatoare asa a hotarat, sigur ca, din punctul meu de vedere, e o hotarare dreapta!”.

Fostul actionar de la Dinamo, a ajuns in arestul IPJ Dolj imbracat in trening si aparent relaxat!

„Sunt un jucator”, a declarat deputatul, asa ca e decis sa joace pana in ultimul minut...de prelungiri! Cu zambetul pe buze:„Pai, ce sa facem, in viata trebuie sa trecem prin toate. Este un mare regret pentru mine, la adresa a ceea ce s-a intamplat, ma consider nevinovat, iar de acum voi vedea ce vor stabili avocatii!”.


Cel mai probabil, Gigi Netoiu va fi transferat la Penitenciarul din Craiova ca sa-si ispaseasca pedeapsa!

Meme, insa, a fost scump la vorba. Nu a raspuns la nicio intrebare. A zambit din masina  politiei, din spatele geamului inchis, dar atat. Niciun cuvant! Mihai Stoica a fost luat aseara de politie, de-acasa. Oamenii legii l-au dus la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile.

In timp ce era dus catre celula, unul dintre detinuti respira aerul libertatii: „M-am intalnit cu ei  aseara, cand m-au eliberat, erau un pic cam suparati.
”Isi aminteste exact momentul, ca doar Mihai Stoica nu e un necunoscut: „MM Stoica era un pic cam suparat. A tipat la omul mai batran sa se calmeze, ca nu are nimic, ca nu e niciun fel de problema. ”

Se pare ca managerul Stelei a cerut sa nu fie dus, sub nicio forma, la Jilava. Pana una alta, la Rahova va avea companie. Acelasi detinut i-a vazut si pe George Copos, Gheorghe Popescu si Jean Padureanu.

Probabil cel mai greu ii va fi Lordului fotbalului,  Jean Padureanu. Acesta are probleme de sanatate si a fost transferat la penitenciar cu o ambulanta care l-a luat de la Spitalu Elias, unde era internat.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cristian Borcea si fratii Ioan si Victor Becali au „marcat” la Penitenciarul Poarta Alba! Acum sunt colegi de cladire cu nea’ Gigi, care sigur le va da sfaturi de supravietuire in puscarie! Cat despre Cristi Borcea, a incercat sa traga cat mai mult de timp.

Dar pana la urma, tot la Poarta Alba a ajuns!

Se pare ca milionarul a petrecut ore bune intr-o cafenea, din incinta unei banci, din Constanta.  A stat  alaturi de fiul lui, in varsta de 16 ani, si de fosta nevasta, Mihaela. In jurul orei 19.00, o masina de lux paraseste parcarea bancii. La volan se afla un sofer care trage parasolarele, semn ca vrea sa fereasca pe cineva de ochii presei.

Pe bancheta din spate pare a fi nimeni altul decat Cristi Borcea.

Soferul apasa acceleratia, taie linia continua si dispare. La niciun minut distanta, din sediul bancar iese Mihaela Borcea, insotita de fiul cel mare. Ambii pareau vizibil afectati.

Inchisoarea nu este insa singura problema a celor 8 condamnati. Ei trebuie sa plateasca acum si prejudiciul creat prin transferurile ilicite de jucatori pe care le-au facut. Cel mai mult are de platit Giovanni Becali, peste 5 milioane de dolari, urmat de Cristi Borcea si Victor Becali, fiecare cu peste 2 milioane de dolari.