Greii fotbalului, incadrati la cel mai dur regim de detentie!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:14

Nu se mai termina vestile proaste pentru greii fotbalului! Au mai fost judecati o data, cu ghilimelele de rigoare, si în penitenciar, iar decizia a fost aspra.

Au fost încadrati la cel mai dur regim de detentie. Cât de grea le va fi viata dupa gratii, va explicam acum! Sa vorbim, mai intai despre Mihai Stoica, George Copos si Gica Popescu- ei au primit vesti foarte proaste din partea sefilor penitenciarului Rahova! Pentru 3 dintre condamnatii in Dosarul Transferurilor, singura distractie va ramane partida de fotbal din curtea penitenciarului. Regimul de pedeapsa la care au fost incadrati este unul strict si cu putine drepturi.

Asta inseamna ca vor sta in celule incuiate in permanenta si vor iesi la plimbare pentru cel mult 2 ore pe zi. Chiar si in acest timp vor fi supravegheati de gardieni. In plus, nu au dreptul la munca, deci nu pot parasi penitenciarul sub nicio forma!

De dimineata, alti 3 condamnati din lotul Transferurilor aveau sperante mari. Soarta lor s-a jucat... la penitenciarul Poarta Alba. Sefii Penitenciarului vor decide daca cei 3 raman alaturi de Gigi Becali sau daca trebuie sa-si caute alt loc de „cantonament”.

Au sperat, dar... in zadar! Imediat dupa  ce au primit micul dejun, au aflat si vestea. Proasta. Au pedepse mari, de peste 4 ani, asa ca vor fi incadrati la un regim dur.

Pentru fratii Becali si Cristi Borcea, miza reala era  sederea la Penitenciarul Poarta Alba. Pentru ca aici sunt incarcerati detinutii care nu au creat probleme. Tocmai din acest motiv, sistemul de paza este  lejer.
Ghinion, insa! Greii din fotbal vor fi mutati la un alt  penitenciar in care conditiile sunt mult mai dure. In aceleasi conditii ca si colegii lor de la Rahova.
Daca s-ar organiza un campionat intre condamnatii din fotbal, Gigi Becali ar iesi de departe invingator. Pana acum este singurul care a primit dreptul de a executa pedeapsa in regim deschis. O victorie care totusi are doua taisuri. Gigi Becali ar putea iesi 8 ore pe zi din penitenciar, fara paza, pentru ca i s-a acordat dreptul la munca.
Becali joaca, insa, acum alta carte. Sustine ca este bolnav si ca are nevoie urgenta de o operatie. Daca ar folosi dreptul de munca, si-ar contrazice avocatii care inca mai incearca sa obtina o intrerupere a pedepsei. Sau, de ce nu, gratierea clientului lor.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Sunt doi condamnati din lotul transferurilor a caror soarta nu s-a decis inca.

Jean Padureanu spera ca pedeapsa sa-i fie intrerupta, din cauza problemelor de sanatate. In ce-l priveste pe Gigi Netoiu, incarcerat deocamdata la Craiova, el asteapta sa vada daca va mai  ramane sa-si execute pedeapsa aproape de casa. Condamnatii din fotbal mai au totusi o speranta. Meciul cu sefii din penitenciare are prelungiri. Pentru ca pot constesta decizia in instanta.

Gigi Becali este dovada vie ca o decizie din penitenciar poate fi intoarsa in instanta.

Judecatorii au fost cei care i-au dat dreptul la munca si la cel mai usor regim de detentie.