Greșeala banală care distruge bateria telefonului mobil. Foarte mulți români fac asta și ajung să nu își mai poată folosi telefonul. De ce se strică rapid bateria?

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 26 sep 2022, 00:45

Principala greșeală pe care o fac românii când își încarcă telefonul mobil

Sursa: unsplash

Pe măsură ce timpul trece, bateria telefonului mobil nu mai funcționează atât de bine. Deși este un proces cât se poate de normal, există o anumită greșeală care poate distruge mai repede bateria telefonului mobil.

Ținând cont de anumite trucuri, telefonul mobil poate fi păstrat în stare aproape perfectă de funcționare pentru o perioadă mai lungă de timp. Ce fac greșit majoritatea românilor atunci când vine vorba despre bateria telefonului? Cred că procedează corect, dar nu fac altceva decât să distrugă durata de viață a bateriei.

Ce greșeală minoră poate distruge bateria telefonului mobil?

Modul în care este încărcat telefonul mobil este cel mai important aspect atunci când vine vorba despre sănătatea bateriei. Astfel, cea mai mare greșeală pe care o fac românii atunci când vine vorba despre bateria telefonului mobil este că încarcă mult prea des telefonul și într-un mod incorect. Care este explicația?

Ei bine, pentru a nu distruge bateria telefonului mobil, de preferat ar fi ca acesta să nu fie încărcat foarte des. Un sfat prețios este menținerea batereriei telefonului undeva între 30% și 90%.

La cât la sută se pune telefonul la încărcat?

Telefonul mobil ar trebui să fie pus la încărcat atunci când bateria scade sub 50% și lăsat în priză până să ajungă la 100%. Specialiștii spun că deși multe persoane nu acordă prea mare importanță acestui aspect, încărcarea telefonului mobil între 80% și 100% poate grăbi deteriorarea bateriei, ducând astfel la îmbătrânirea ei. La fel se întâmplă și atunci când nivelul de încărcare al bateriei scade sub 20%

Pentru cei care obișnuiesc să își reîncarce telefonul de mai multe ori pe zi, deși acest lucru nu este neapărat o greșeală, este important să nu fie atins pragul de 100%. O reîncărcare completă de mai multe ori pe zi poate distruge bateria telefonului mobil în timp.

Un alt lucru important este ca telefonul mobil să nu fie folosit în timpul încărcării. Acest lucru poate duce la deteriorarea anumitor părți alte baterieri.

Recomandat este ca telefonul să fie închis în timpul ciclului de încărcare sau să fie setată funcția „mod avion”.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie

Telefonul mobil nu ar trebui lăsat la încărcat mai mult de 80%-90%
[Sursa: unsplash]

Citeste si: A vrut sa-si faca un dus si si-a pierdut viata! Greseala pe care o fac multi dintre noi i-a adus MOARTEA

Când se încarcă telefonul mobil, în timpul nopții sau peste zi?

Pentru foarte multe persoane a devenit o obișnuință să își încarce telefonul mobil în timpul nopții. Cu toate că este mult mai comod, iar la prima oră a dimineții telefonul are bateria plină și poate fi folosi întreaga zi, acest obicei este considerat o mare greșeală și poate distruge bateria telefonului. Punând telefonul la încărcat peste noapte, acesta va rămâne în priză mult timp după ce ciclul de încărcare va fi finalizat, lucru care poate afecta în mod negativ bateria. 

Astfel, de preferat at fi ca telefonul mobil să fie încărcat în timpul zilei.

Ce se întâmplă dacă încarci telefonul mobil cu un alt încărcător?

Pe lângă intervalul de timp în care se face încărcarea, foarte important este și modul în care este încărcat mobilul. De preferat ar fi ca telefonul să fie încărcat doar cu încărcătorul din dotare și nu cu un alt cablu. Încărcarea bateriei cu un încărcător universal și care nu aparține mărcii de telefon poate cauza daune majore bateriei, mai ales dacă acest lucru se întâmplă în mod constant. 

Telefonul mobil ar trebui încărcat doar cu cablul de încărcare prevăzut de producător 
[Sursa: unsplash]

Greșeala pe care o fac multe persoane iarna atunci când își încarcă telefonul mobil

Temperatura este un alt factor care poate distruge bateria telefonului mobil. În timpul iernii, atunci când temperaturile scad foarte mult, nu este recomandat ca telefonul să fie încărcat imediat după ce a fost adus de afară. Acesta ar trebui lăsat să ajungă la o temperatură egală cu cea din interiorul locuinței și apoi să fie băgat în priză.

Nici căldura prea mare nu ajută bateria telefonului mobil. Aceasta ar trebui ferită de soare și de locurile în care temperatura este foarte ridicată.

Citeste si: Ești șofer? Trebuie să știi neapărat asta! Vezi aici ce înseamnă dacă se aprind acești martori în bord

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.