Greșeala pe care o fac mulți români atunci când poartă masca de protecție. Medicul Virgil Musta: "Nu o purtăm dacă suntem..."

Autor: B.H.
Actualizat: 27 apr 2020, 09:57

Începând cu data de 15 mai, masca de protecție devine obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. Medicul Virgil Musta a vorbit despre greșeala pe care o fac mulți români atunci când poartă masca de protecție.

Dacă la începutul pandemiei de coronavirus purtarea măștii de protecție era doar o recomandare, treptat, acest lucru s-a transformat într-o obligație.

Citeste si: Se pot gândi românii la concediu în acest an? Răspunsul oferit de Raed Arafat

În anumite județe ale țării, autoritățile deja au impus purtarea măștii, iar după ridicarea stării de urgență, mai exact după 15 mai, toți românii vor fi obligați să poarte masca de protecție.

Greșeala pe care o fac mulți români atunci când poartă masca de protecție. Medicul Virgil Musta: "Nu o purtăm dacă suntem..."

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a sesizat că românii au tendința de a face o greșeală atunci când poartă masca de protecție. Mai exact, din dorința de a se proteja, aceștia poartă masca inclusiv în mașină sau în aer liber, lucru care nu este necesar.

Specialistul spune că este nevoie de mască și mănuși doar în spațiile aglomerate, atunci când există riscul de contaminare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Nelu Tataru despre redeschiderea scolilor: "Primele semne nu sunt incurajatoare"

"Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată.

Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare. La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii", a explicat medicul Virgil Musta, potrivit observatornews.ro.

Citeste si: Coreea de Sud susţine că liderul nord-coreean Kim Jong Un este „în viaţă şi bine”

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!