Dacă la începutul pandemiei de coronavirus purtarea măștii de protecție era doar o recomandare, treptat, acest lucru s-a transformat într-o obligație.
Citeste si: Se pot gândi românii la concediu în acest an? Răspunsul oferit de Raed Arafat
În anumite județe ale țării, autoritățile deja au impus purtarea măștii, iar după ridicarea stării de urgență, mai exact după 15 mai, toți românii vor fi obligați să poarte masca de protecție.
Greșeala pe care o fac mulți români atunci când poartă masca de protecție. Medicul Virgil Musta: "Nu o purtăm dacă suntem..."
Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a sesizat că românii au tendința de a face o greșeală atunci când poartă masca de protecție. Mai exact, din dorința de a se proteja, aceștia poartă masca inclusiv în mașină sau în aer liber, lucru care nu este necesar.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citeste si: Nelu Tataru despre redeschiderea scolilor: "Primele semne nu sunt incurajatoare"
"Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi.
Citeste si: Coreea de Sud susţine că liderul nord-coreean Kim Jong Un este „în viaţă şi bine”