Greșeala pe care o fac șoferii înainte să pornească motorul iarna. Cum sa nu îți strici mașina

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 dec 2021, 15:16

Ești șofer? Iată ce greșeală nu trebuie să mai faci niciodată înainte să pornești motorul iarna

Sursa: PixaBay

Mecanicii sfătuiesc șoferii să dea zăpada jos de pe mașini înainte să pornească mașinile, pentru a evita ca aceasta să aterizeze pe lunetă sau pe alte mașini în timpul traficului.

O greșeală frecventă pe care aproape toți șoferii o fac este să pornească motorul iarna și să nu-l lase să meargă 2-3 minute înainte de a pleca cu maşina.

Este foarte important să curăţăm maşina de zăpadă înainte să plecăm la drum. Trebuie să aruncăm toată zăpada de pe pavilion inclusiv, ca să nu cadă pe lunetă sau pe alte maşini în timpul mersului.

De asemenea, nu trebuie să neglijăm nici geamurile.

Ce greșeală fac toți șoferii înainte să plece la drum iarna

„Şi mai trebuie avut grijă la zăpada îngheţată care se adună în spatele roţilor, aceea trebuie îndepărtată înainte de a porni la drum pentru că poate să frâneze roata sau chiar sa cadă pe carosabil şi să devină un adevărat bolovan de gheaţă în calea celorlalte maşini”, spune Victor Miron, angajat la un servide din Cluj-Napoca.

Citeste si: Ești șofer? Trebuie să știi neapărat asta! Vezi aici ce înseamnă dacă se aprind acești martori în bord

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se recomandă ca, după pornirea motorului, să fie lăsat să funcţioneze 2-3 minute înainte de a pleca cu maşina, pentru ca motorul să se încălzească și să ajungă la o temperatura normală de funcţionare.

Cel mai eficient mod de a curăța parbrizul de gheață! Toți șoferii trebuie să afle

În următoarele rânduri, vei afla cum poți curăța gheața de pe parbriz în maxim 60 de secunde cu un truc foarte simplu.

Dat fiind faptul că viscolul și frigul de afară ne îngreunează curățarea parbrizului, cel mai ușor este să ne minimizăm timpul petrecut curățând gheața de pe parbriz într-un mod eficient.

Citeste si: Cauti anvelope all-season? Acum le poti comanda online, simplu si rapid

Pune 2-3 pahare de spirt, 1-3 pahare de apă și o lingură de detergent de vase lichid într-o sticlă de aproximativ 500ml, care să aibă un capăt de spray.

Amestecă cele trei ingrediente și pune-le în sticlă, apoi stropește lichidul pe parbrizul înghețat. Lasă licoarea sa acționeze câteva secunde, după care vei observa cum gheața începe să se topească și să dispară de pe parbriz.