Salata de boeuf este un preparat nelipsit de pe masa de Crăciun. Gospodinele pregătesc salata de boeuf în funcţie de secretele pe care le are, legumele scurse foarte bine înainte, să nu iasă apoasă, un strop de lămăie în maioneză să nu fie greţoasă, însă puţini ştiu acest secret.
Iata ce trebuie sa pui in salata pentru un gust pe care invitatii nu il vor uita prea curand.
Ce trebuie să ştii neapărat despre salata de boeuf
Este foarte important cum pregăteşti salata de boeuf, pentru a fi un preparat delicios.
Gospodinele adevărate ştiu foarte bine ce trebuie să facă pentu ca salata de boeuf să fie un preparat savuros.
Pentru ca salata de boeuf să fie cât mai gustoasă, se recomandă să se folosească carne de vită, în locul celei de pui. Carnea de vită este cea care dă savoare salatei de boeuf.
Citeste si: 25 de idei de cadouri de sarbatori pt cei dragi! Iata cum ii poti surprinde placut cu daruri de neuitat!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Cum se prepară cea mai buna salată de boeuf
Cel mai râvnit preparat de sărbători este salata de boeuf, însă pentru a face cea mai bună salată trebuie să ţii cont de ce următorii paşi.
Pentru început aveţi nevoie de un kilogram de cartofi, 500 de grame de morcovi, 400 de grame de castaveţi şi gogoşari muraţi şi 450 de grame de carne de vită.
Puneţi la fiert cartofii, morcovii şi carnea de vită. Apoi, după ce au fiert suficient, ingredientele sunt tocate în cubuleţe mici şi sunt amestecate cu mâna, pentru a combina aromele. Ulterior se adaugă, după preferinţă, maioneza.
Ce greşeală fac rămânii la salata de boeuf
Veştile nu sunt prea bune pentru cei care se aşteptau cu nerăbdare să guste salata pe boeuf în perioada sărbătorilor de iarnă. Se pare că această delicatesă este destul de periculoasă pentru persoanele cu colesterolul mare.
Legumele fierte nu reprezintă o problemă, însă maioneza nu este deloc indicată. Însă, dacă există persoane care nu se pot abţine pot înlocui maioneza cu altceva. Se pare că, colesterolul rău este cea mai mare ameninţare pentru inimă, poate bloca arterele şi poate provoca atac de cord sau un accident vascular cerebral.