Greseala pe care TOATA LUMEA o face atunci cand prepara mujdeiul de usturoi! Pasul care strica tot

Autor: B.M.
Actualizat: 01 nov 2017, 14:57

Mujdeiul de usturoi este folosit foarte mult in bucataria romaneasca, insa fara sa stie multi oameni fac o greseala mare atunci cand il prepara.

Este vorba despre adaugarea sarii, care ii reduce proprietatile benefice. Iata o explicatie detaliata oferita de inginerul chimist Stefan Manea:

"In usturoi exista doua substante, aliina si alinoza despartite de o membrana fina. Cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mancarurilor de carne si legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele doua substante interactioneaza si formeaza alicina.

"Ei bine, aceasta alicina este fenomenala! Ea protejeaza de o sumedenie de boli, si recent s-a descoperit ca si de cancer, mai ales de cancerul de plamani, boala cu o evolutie rapida si fatala.

"Dar pentru ca alicina sa fie binefacatoare pentru corp, nu trebuie sa pui sare in mujdeiul de usturoi, pentru ca i se distrug pe loc si ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru!", spune specialistul.


 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.