Greseala pe care TOATA LUMEA o face atunci cand prepara mujdeiul de usturoi! Pasul care strica tot

Autor: B.M.
Actualizat: 01 nov 2017, 14:57

Mujdeiul de usturoi este folosit foarte mult in bucataria romaneasca, insa fara sa stie multi oameni fac o greseala mare atunci cand il prepara.

Este vorba despre adaugarea sarii, care ii reduce proprietatile benefice. Iata o explicatie detaliata oferita de inginerul chimist Stefan Manea:

"In usturoi exista doua substante, aliina si alinoza despartite de o membrana fina. Cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mancarurilor de carne si legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele doua substante interactioneaza si formeaza alicina.

"Ei bine, aceasta alicina este fenomenala! Ea protejeaza de o sumedenie de boli, si recent s-a descoperit ca si de cancer, mai ales de cancerul de plamani, boala cu o evolutie rapida si fatala.

"Dar pentru ca alicina sa fie binefacatoare pentru corp, nu trebuie sa pui sare in mujdeiul de usturoi, pentru ca i se distrug pe loc si ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru!", spune specialistul.