Greturile din timpul sarcinii iti fac viata un cosmar? Iata cateva remedii naturale!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 14 iul 2020, 15:07

Greata este un fenomen normal in timpul sarcinii, este primul simptom care te anunta ca esti insarcinata. Apare in special in primul trimestru de sarcina, de obicei dimineata. Senzatia dureaza cateva ore, dar sunt si gravide la care greata persista pe tot parcusul zilei.

Nu este cazul sa intri in panica! Te invatam noi cum sa-ti invingi teama, dar mai ales greata!Am pregatit cateva remedii simple, naturale si la indemana oricarei femei care trece prin aceasta perioada.

Mananca chiar daca nu simti nevoia!
Nu lasa ca stomacul tau sa fie gol. Mereu sa ai cu tine un sandvis! Daca mananci putin si des, glicemia din sange ramane la valori constante, lucru care te poate scapa de afurisita de greata.

Incearca sa mananci carbohidrati (paine integrala, biscuiti de ovaz, fructe, orez, cartofi). Ai grija, insa la asa numitii carbohidratii rai (paine alba, gogosi, prajituri, cereale rafinate, chipsuri, paste fainoase)!

Nu renunta la proteine!
Alimentele care contin proteine sunt o bogata sursa de energie si te vor ajuta sa previi, dar si sa lupti cu greata sacaitoare. Poti alege sa manci o masa bogata in proteine chiar inaite de culcare pentru ca dimineata senzatia de greata sa nu puna stapanire pe tine.


Bea cat mai multa apa!
Deshidratarea reprezinta una din cauzele migrenelor din timpul sarcinii si aplifica senzatia de voma, greata. Incearca sa bei 2,5 l de apa pe zi. Evita bauturile acidulate cu mult zahar, cafeaua! Bea ceai de papadie, menta!

Nu intra intr-o incapere cu mirosuri grele!
Ti se va face greata instantaneu. Alege mai bine o camera aerisita in mod natural.


Evita alimentele care te baloneaza.
Mananca alimente condimentate si bea ceaiuri cat mai calde! Greata este produsa de excesul mucoasei digestive asa ca nu ezita sa iti pui sistemul digestiv la treaba.

Nu sari peste orele de somn!
Organismul are nevoie sa se refaca.

Fii cat mai activa!
Incearca sa te plimbi, sa mergi cat mai mult pe jos, iar daca doctorul iti permite, mergi chiar la inot.
Sangele pus in miscare va inlatura senzatia de greata.

Alunga greata cu ghimbir!
S-a demonstrat clinic ca ghimbirul inlatura greata. Il poti gasi sub forma de ceai sau de pilule. In supermarket il gasesti in stare naturala.

Incearca terapia cu lavanda!
Cateva fire naturale de lavanda puse intr-o vaza iti vor improspata nu numai camera, ci si mintea. Mirosul fin si delicat te va ajuta sa gandesti pozitiv.


Urmareste in fiecare miercuri de la 21:00 emisiunea MAMA DIN INTAMPLARE, un reality drama tulburator si emotionant despre adolescentii care devin parinti!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”