Greutățile ce l-au făcut pe Florin Niță să ajungă portarul momentului. Și-a pierdut tatăl când avea 5 ani

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 27 iun 2024, 09:18
Florin Niță
Sursa: Facebook Nita Florin

Florin Niță este unul dintre pionii principali ai Echipei Naționale de Fotbal, însă în spatele reușitelor sale se află o poveste de viață dură.

Florin Niță are o carieră impresionantă de fotbal, făcând partea de-a lungul acesteia din echipe importante din țară, dar și din străinătate. În prezent, acesta i-a uimit pe fani în meciurile României din cadrul EURO 2024, însă în spatele acestor reușite impresionante, Florin Niță ascunde o poveste de viață plină de greutăți. Iată cine l-a încurajat să se îndrepte spre fotbal.

Greutățile ce l-au făcut pe Florin Niță să ajungă portarul momentului

Florin Niță are o carieră impresionantă în lumea fotbalului, făcând parte din echipe importante, precum FCSB sau Sparta Praga, iar în anul 2024, acesta a devenit o parte din istorie. La vârsta de 36 de ani, Florin Niță a devenit cel mai bătrân jucător român care a evoluat la un Campionat European, însă cu toate acestea, viața portarului nu a fost roz, ci plină de greutăți.

Atunci când avea doar 5 ani, Florin Niță și-a pierdut tatăl, iar la scurt timp după decesul tatălui, mama lui Florin Niță s-a îmbolnăvit, ceea ce l-a făcut pe portar să

se maturizeze mult mai repede și să muncească pentru a își susține familia. După o perioadă, Florin Niță a devenit orfan, deoarece mama sa a decedat, iar cea ce l-a ajutat în această perioadă dificilă a vieții sale a fost o vecină, alături de sora acestuia.

Citește și: Replica presei din Belgia după mesajul puternic transmis de Edward Iordănescu înaintea meciului decisiv de la EURO 2024: „Nu mai avem loc de greșeli!”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Viaţa îţi dă şi bune, şi rele! Mi-e greu să vorbesc. Aproape că nu pot…dacă încep să povestesc, trebuie să plâng. Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu.

Da, ambalam cozonacii! Nu m-am dat niciodată la o parte de la muncă și nu e nicio rușine să mergi să muncești, să câștigi bani, să ai un drum. Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești.

Chiar dacă eram un copil când mi-am pierdut tatăl, mă gândeam că trebuie să stau lângă cineva care să-mi poată da ceva de mâncare… Mă gândeam că trebuie să mă duc să muncesc de mic pentru a nu rămâne în stradă, sub cerul liber… Toți se uitau la mine și erau impresionați că fac sacrificii pentru a-mi ajuta familia. Trebuia să fac ceva să-mi ajut familia. Mama era bolnavă, nu aveam bani și ne bucuram de fiecare dată când ajungeam acasă cu un cozonac…

Aveam o vecină pe care o chema Pansela. O fostă vecină din Drumul Taberei, care m-a ajutat foarte mult. O să o țin minte mereu. M-a luat de mână și mi-a zis că dacă nu voi munci, nu o să reușesc. Ea a fost cea care m-a dus la fotbal şi mi-a zis: ‘Bucură-te de fiecare dată când joci fotbal, e o plăcere a vieţii!’. Așa am ajuns la fotbal.

Mi-a spus în primele zile: ‘Florine, să te ții de fotbal și vei avea multe bucurii!”, a declarat Florin Niță, potrivit as.ro.

Florin Niță a lucart într-un aborator de cozonaci

Pansela Manea a fost cea ce l-a ajutat pe Florin Niță în această perioadă a vieții sale, iar aceasta l-a susținut întotdeauna să pună în practică pasiunea sa pentru fotbal. Însă înainte de a ajunge acolo, Florin Niță a lucrat într-un laborator de cozonaci, cu ajutorul doamnei Pansela Manea, loc în care a lucrat timp de trei luni.

Pe parcursul celor trei luni, gândul lui Florin Niță stătea doar la fotbal, iar sfaturile despre viață din partea celei ce l-a ajutat nu au încetat să apară. "Nu ştiu neapărat dacă el câştiga, era bucuros că primea cozonac. Faptul că era într-o comunitate îl atrăgea, faptul că oamenii mari aveau încredere în el, faptul că era alături de noi. Dar gândul lui era tot la fotbal. El jucase fotbal la Steaua, dar în ultima perioadă nu mai avea nimeni nevoie de ajutorul lui. Era foarte dezamăgit. L-am întrebat. <<Ce-ţi doreşti să faci? Fotbal. Păi, Florine, dacă-ţi doreşti să faci fotbal, vei face fotbal, pentru că asta iţi doreşti. Păi cum să fac fotbal? Aşa cum se face fotbalul.>> În momentul în care iubeşti o meserie, lucrul acela se întâmplă. Cu cât o să fii serios, muncitor şi încrezător, cu atât rezultatele tale vor fi nemaipomenite." a spus Pansela Manea, potrivit orangesport.ro.