Greva actorilor de la Hollywood 2023. Ce nume mari sunt solidare cu scenariștii și actorii care protestează

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 aug 2023, 12:55

Greva actorilor de la Hollywood 2023

Sursa: Facebook SAG-AFTRA

Greva actorilor de la Hollywood 2023. Vara anului 2023 a adus una dintre cele mai mari greve la care au participat actorii și scenariștii de la Hollywood.

Greva actorilor de la Hollywood 2023. Screen Actors Guild dorește ca prin intermediul acestei greve ce are loc la Hollywood să tragă un semnal de alarmă, dar să se găsească și o soluție de către giganții streamingului, astfel încât condițiile de muncă să fie mai bune, dar și plata să fie mai echilibrată între actori.

Citește și: Derin din producția Infidelul, cadou atipic din partea noului ei iubit! Iată ce i-a dăruit renumitul om de afaceri Atilla Bingöl! Fanii actriței Melis Sezen au fost de-a dreptul uluiți

Ce actori mari sunt solidari cu scenariștii și actorii care sunt în grevă

Greva Screen Actors Guild a oprit zeci de producții de film și TV, pe măsură ce tot mai mulți actori s-au alăturat acestei mișcări, în dorința de a face o schimbare pentru viitoarele generații, dar și pentru prezent. Această grevă ce a dat peste cap lumea Hollywood-ului a fost începută de actrița și președintele Sag-Aftra, Fran Drescher, ce a jucat în serialul „Dădaca”.

„Suntem victimele unei întreprinderi foarte lacome. La un moment dat trebuie să spui: Nu, nu mai acceptăm așa ceva. Voi sunteți nebuni. Ce vreți să faceți? De ce faceți asta?”, a declarat Drescher, potrivit urban.ro.

Principalele probleme pe care actrița le-a precizat pentru începerea acestei greve din Hollywood sunt reprezentate de salariul de bază pe care actorii îl au, dar și utilizarea inteligenței artificiale în filme și seriale.

De la începerea acestei greve, mai multe producții au fost nevoite să își încheie înregistrările, printre care: Beetlejuice 2, Deadpool 3, Gladiator 2, Mortal Kombat 2, Venom 3, dar și multe altele.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Actorii de la Hollywood vor începe oficial greva imediat după premierele pentru Barbie și Oppenheimer,  precum și nominalizările la Premiile Emmy 2023, iar printre actorii ce se vor alătura acestei lupte pentru dreptate se numără: Margot Robbie, Cillian Murphy, Emily Blunt, George Clooney, Matt Damon și mulți alții.

Citește și: Halil din serialul Melek, relație specială cu micuțul Seyit Ali, pe care îl consideră fiul lui! Iată cum a fost surprins celebrul actor Ahmet Kutsi Karadoğan, în compania micului său coleg Poyraz Ar

De la ce a început greva de la Hollywood

Greva a fost convocată de sindicatul actorilor americani Sag-Aftra, după întreruperea negocierilor cu AMPTP, care reprezintă șefii studiourilor. Sag-Aftra

are aproximativ 160.000 de membri: actori din filme și emisiuni TV, precum și interpreți de jocuri video, prezentatori radio, modele și persoane influente de pe YouTube. 

Una dintre principalele dorințe ale sindicatului este de a negocia condițiile cu studiourile, după ce ultimul acord major a fost semnat în iulie 2020. Acest acord trebuia să expire la data de 30 iunie, dată când ar fi trebuit să înceapă alte negocieri.

Plățile pe care interpreții le primesc pentru difuzări repetate de filme sau emisiuni TV, reprezintă una dintre principalele probleme pe care greva vrea să le rezolve, alături de înlocuirea unui actor prin intermediul inteligenței artificiale.

Citește și: Mahmut din serialul Melek, schimbare radicală de look, pentru noul lui proiect! Iată cum arată în prezent celebrul actor Muharrem Türkseven

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.