GREVA in sistemul sanitar. Protestatarii cer demisia ministrului Sanatatii

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 26 feb 2017, 23:44

Reprezentantii Federatiei Sanitas au declarat ca angajatii din sistemul sanitar au intrat, incepand de luni, in greva de avertisment. Activitatea a fost oprita cateva ore, fiind asigurate doar urgentele.

Angajatii din sistemul sanitar au intrat luni in greva de avertisment, reprezentantii Federatiei Sanitas spunand ca in unitatile sanitare este oprita activitatea timp de doua ore, fiind asigurate o treime din activitate si urgentele. Greva de avertisment organizata de Federatia Sanitas a inceput la ora 8.00, in cabinete medicale, dar si in spitale.

In unele unitati sanitare, membrii Federatiei Sanitas s-au adunat pe holuri pentru a protesta, ei reclamand ca au salarii mici si cerand demisia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

La Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, protestatarii au adus si o coroana, cu o placuta pe care scrie" Sanatate" si mesajul" Sincere condoleante, Eugen Nicolaescu". Acestia au si baloane pe care scrie Federatia Sanitas, iar unii poarta pe brate banderole tricolore.

Greva de avertisment, in timpul careia vor fi asigurate, conform prevederilor legale, o treime din activitate si urgentele, se va incheia la ora 10.00,

informeaza Mediafax. Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat ca, desi nu au organizatii sindicale reprezentative care sa declanseze greva, zeci de mii de medici au fost de acord cu acesta actiune.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Marius Sepi a mai spus ca greva nu este impotriva pacientilor, care au de suferit in prezent" cand isi aduc de acasa

medicamente, mancare, resouri", ca sa stea in spital. Liderul sindical a mai amintit ca luni dupa-amiaza vor fi reluate negocierile cu Ministerul Sanatatii, in vederea semnarii contractului colectiv de munca la nivel de sector. Federatia mai urmareste sa obtina si cresterea veniturilor pentru personalul medico-sanitar si deblocarea a peste 1.200 de posturi in sistem.