GREVA la CFR:131 de trenuri de calatori au fost oprite in statii!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:33

Feroviarii au oprit lucrul si timp de doua ore circulatia pe calea ferata a fost blocata, iar trenurile de calatori au stationat in gari sau pe traseu.

Trenurile de calatori care dupa ora 07.00 au fost oprite in prima statie de pe traseu vor pleca treptat spre statiile de destinatie. De asemenea, trenurile care trebuiau sa plece din gari intre orele 07.00 si 09.00 vor fi repuse treptat in circulatie.

Aproximativ 60 de trenuri de calatori sunt oprite, miercuri dimineata, pe raza Regionalei Timisoara, ca urmare a protestului angajatilor de la CFR, iar sindicalistii spun ca sunt dispusi sa negocieze un nou contract colectiv de munca, in timp ce pe Regionala Iasi sunt afectate cateva zeci de trenuri.



Liderul de sindicat al mecanicilor de locomotiva din Regionala CFR Timisoara, Ioan Bolos a declarat corespondentului MEDIAFAX ca miercuri dimineata s-a intrerupt spontan lucrul pentru negocierea unui nou contract colectiv de munca.

Potrivit sursei citate, pe Regionala CFR Timisoara sunt afectate aproximativ 60 de trenuri de calatori.

"Sunt oprite aproximativ 60 de trenuri de calatori pe intreaga Regionala CFR Timisoara. Oamenii au intrerupt spontan lucrul, este la latitudinea fiecarui angajat cand va relua munca.
Eu ma aflu la Bucuresti, la negocieri si asa cum deja se stie ne dorim un nou contract colectiv de munca", a declarat Bolos.

Si pe Regionala Iasi, miercuri dimineata, sunt oprite cateva zeci de trenuri, ca urmare a deciziei angajatilor de la CFR de a opri lucrul.

Reprezentantii CFR Iasi spun ca este vorba despre garnituri care ar fi trebuit sa ajunga la Iasi, dar si sa plece din Iasi.


Ion Matei Cardasim, vicepresedintele Federatiei Miscare Comercial, a declarat ca deocamdata nu poate spune cu exactitate cate trenuri au fost oprite in gari pe raza Regionalei Iasi si nici cati angajati iau parte la protest.( sursa mediafax)

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: