GREVA la metroul din Bucuresti! In ce zile nu vor mai circula trenurile, va fi haos in oras

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 26 oct 2018, 16:40

Vesti proaste pentru bucuresteni: Metrorex ameninta cu greva generala intre 10 si 15 noiembrie.

Ion Radoi, presedintele Unitatii Sindicatului Liber Metrou solicita o majorare de 42% a salariilor de la metrou si ameliorarea sigurantei traficului.

“Contractul Colectiv de Munca actual expira maine, pe 27 octombrie. Deci, teoretic, peste doua zile putem declansa conflictul colectiv de munca. Vreau sa va spun ca avem de-a face cu tot felul de promisiuni facute de presedintele partidului de guvernare, care ne-a spus ca dubleaza salariile in urmatorul an, la fel si cu promisiunile facute de doamna ministru al Muncii, cu acea Ordonanta prin care au iesit la pensie oameni cu 137% pensie peste salariu, cu cresterea

combustibililor cu 10%, la utilitati cu 15,5%.

"Pe deasupra au mai reusit sa ne bage in salariu si cota pe care trebuia sa o dea angajatorul. Acesta este motivul pentru care am solicitat o majorare de 42% a salariilor la metrou. Am facut o comparatie intre cele doua metrouri, de la Bucuresti, si din capitala Europei, Bruxelles.

"La metroul nostru salariul este de 2,46 euro pe ora, iar la Bruxelles este 15,5 euro pe luna.

Practic, la noi vorbim despre un salariu brut tarifat de 33 milioane de lei (3.300 lei, n.r.). La metroul din Bruxelles, salariul este de sapte ori mai mult, deci, oameni care muncesc in aceleasi conditii, intretin acelasi sistem", a afirmat Radoi.