Grevă la STB! Autobuzele, tramvaiele și troleibuzele nu circulă în această dimineață în Bucuresti

Author: Alice Popescu
Actualizat: 20 ian 2022, 08:47

Greva la STB in aceasta dimineata!

Sursa: Inquam

Angajatii Societatii de Transport Bucuresti au intrat in greva dupa un protest cu o zi in urma.

Angajații Societății de Transport București au declarat ca negocierile s-au incheiat in urma cu o zi fara niciun rezultat. Transportul public din Bucuresti este paralizat, calatorii fiind nevoiti sa se deplaseze doar cu metroul. Sindicalistii cer demisia directorului STB Adrian Crit: "Nu se circulă până directorul își va da demisia. Am făcut adrese la primărie, prefectură, STB, nimeni nu ne-a răspuns,” au declarat sindicalistii pentru Libertatea. 

Sindicalistii au oprit circulatia troleibuzelor, tramvaielor si autobuzelor in aceasta dimineata in Bucuresti

SURSA INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

In schimb, directorul STB sustine ca aceasta greva este ilegala: "Greva este ilegală, vom face plângere penală. Angajații noștri au un contract de muncă valabil, au drepturile respectate și trebuie să-și îndeplinească obligațiile față de societate și utitlizatorii transportului public. Am preluat mandatul pentru a eficientiza transportul, E vizibil – vehiculele respectă timpul de traseu, sunt mai curate, am declanșat proceduri de achiziție pentru vehicule electrice, s-a îmbunătățit infrastructare de cale de rulare.

Condițiile de muncă încep să fie îmbunătățite, suntem deschisi dialogului cu sindicatele dacă doresc acest lucru.” 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Adrian Criț a mai declarat ca "bucureștenii nu trebui să sufere, orice discuție poate fi purtată pe baza contractului colectiv de muncă și a altor revendicări.”

Directorul STB declara ca greva sindicalistilor este ilegala

El l-a acuzat pe liderul de sindicat Vasile Petrariu. „Liderul de sindicat are incompatibilități. Au fost identificate mari afaceri în care este implicat, afaceri pe care le are cu STB prin centrul de sănătate și diferiți furnizori. Domnul Petrariu simte că a pierdut puterea, această societate este condusă, nu mai conduce sindicatul reprezentativ”. „Oare spune ceva legat de furtul de combustibil unde e parte, legat de repartizările făcute pentru a beneficia de drepturi salariale suplimentare liderii de sindicate, de faptul că salariile s-au dublat în ultimii patru ani, avem salarii cu 30% mai mari față de Voluntari”, a acuzat directorul

STB.