GREVA SPONTANA la CFR Calatori! Peste 80 de trenuri nu au plecat din statii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:08

O parte a angajatilor CFR Calatori au declansat o greva spontana, miercuri dimineata, nemultumiti ca nu si-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012.

La ora 09:00 greva spontana s-a incheiat, trenurile care au stationat aproximativ doua ore in gari fiind puse in miscare.

Compania CFR Calatori a anuntat ca protestul spontan a fost declansat incepand cu ora 7.00 de catre angajatii regionalelor Bucuresti, Craiova, Cluj, Iasi, Galati si Constanta, "din cauza intarzierii cu o zi a platii salariului pe luna decembrie".

Pana la ora 8.00, la nivelul celor sase regionale erau 89 de trenuri neexpediate din statii, a precizat sursa citata.


Directorul CFR Calatori, stefan Roseanu, a declarat ca o parte a angajatilor CFR Calatori au declansat greva spontana nemultumiti ca nu si-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012, precizand ca vor fi gasite solutii astfel incat disconfortul creat calatorilor sa fie redus.

Intrebat despre plata salariilor, Roseanu a precizat ca au existat probleme privind achitarea integrala a acestora pentru luna decembrie si ca salariile au fost platite in proportie de 70-75%, iar pana joi dimineata vor fi achitate integral salariile si la CFR Calatori si la infrastructura.


Sursa: Mediafax