Greva STB continuă și astăzi! Vasile Petrariu, liderul de sindicat, dorește ca și Metrorex să facă grevă

Author: Lavinia Medrea

Greva STB continuă și astăzi! Vasile Petrariu, liderul de sindicat, dorește ca și Metrorex să facă grevă

Sursa: Facebook Societatea de Transport București

Greva STB continuă și astăzi, după patru zile în care mijloacele de transport în comun nu au mai circulat deloc. Șoferii refuză să iasă pe traseu, cu toate că Tribunalul București a hotărât că greva este ilegală.

Greva STB continuă și azi. Este a patra zi de grevă, iar Vasile Petrariu, consilierul general PSD şi lider al sindicatului din STB a făcut câteva declarații în acest sens.

Greva STB continuă și astăzi. Este a patra zi în care mijloacele de transport nu circulă

„Nu îi respecţi pe salariaţi, acuzându-i că fură, că vând piesele care nu există.

Ce răspuns să are de la salariat?

Ar fi foarte bine dacă s-ar întâmpla acest lucru (n.r.: să protesteze şi angajaţii Metrorex).

Oamenii îşi exprimă doleanţele şi îşi arată nemulţumirile. Cei care decid soarta şi a noastră şi a tuturor n-au nicio responsabilitate? Pe ei nu îi interesează faptul că nu circulă transportul?

Citeste si: Greva angajaților STB continuă și astăzi! Traficul este în continuare blocat, cetățenii nu mai pot circula cu autobuzul

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Avem peste 10 adrese care a fost inclusiv către primarul general, Consiliul de Administraţie, directorul general şi toate s-au încheiat cu o notă prin care am arătat această stare de nemulţumire. Nu a fost nimeni sensibilizat.

Faptul că nu respectă legea ei, cei care ar trebui să o respecte, nu contează lucrul ăsta? Ne uităm numai în zona celor suportă aceste condiţii? Salariaţii care lucrează în condiţiile astea, care au nişte salarii mizere...”

, a declarat liderul de sindicat STB, Vasile Petrariu.

Conducerea STB: „Pagubele înregistrate pun în pericol locurile de muncă ale tuturor angajaţilor”

Directorul general, Adrian Criţ, a anunțat ieri că orice continuare a grevei ilegale poate duce la insolvenţă.

„Pagubele înregistrate în cele trei zile de grevă ilegală sunt estimate în momentul de faţă la o valoare de aproximativ 14 milioane de lei, acestea punând în pericol locurile de muncă ale tuturor salariaţilor.

În cazul în care această grevă ilegală nu încetează, veniturile vor continua să scadă, astfel încât fondul de salarii poate fi iremediabil afectat.

Citeste si: Grevă la STB! Autobuzele, tramvaiele și troleibuzele nu circulă în această dimineață în Bucuresti

În cadrul şedinţei, Consiliul de Administraţie a decis, ca soluţie de deblocare a crizei actuale, să nu se efectueze cercetări disciplinare pentru angajaţii care vor intra de astăzi în traseu, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală.

Toţi salariaţii care vor împiedica accesul în traseu a altor colegi, vor fi cercetaţi disciplinar conform Regulamentului Intern”, a declarat directorul general STB, Adrian Criţ.

 

Taguri: