Grota Ursitelor, misterul din Muntii Fagarasului unde dorintele ti se pot indeplini!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 09 oct 2020, 04:05

Un mister vechi, de cand lumea, isi cauta si astazi, rezolvarea, in Grota Ursitelor, din Muntii Fagarasi.

Localnicii spun ca, aici, dorintele  se pot îndeplini,  doar daca ti le pui, în anumite zile. Noi am mers sa verificam si am aflat o poveste uluitoare, care îsi pierde originile, în negura timpului.

Nici macar vechimea pesterii nu se cunoaste cu exactitate. Singurele certitudini raman fenomenele inexplicabile. Sunt multi sateni care spun ca in preajma marilor sarbatori se aud coruiri parca venite din cer. Desi vocile sunt clare iar muzica una bisericeasca, nimeni niciodata nu a reusit sa-i desluseasca cuvintele.

Cat e adevar, cat e credinta sau povesti, nimeni nu stie. Insa, frumusetea locului iti taie respiratia. Iar linistea este atat de mare in interior incat turistii care vin spun ca pur si simplu isi poti auzi gandurile.

Se spune ca inca de pe vremea dacilor aici era un templu de rugaciune. Ultimele atestari despre loc sunt de pe la 1700, pe vremea cand ortodoxia a fost interzisa.
Multi au fost atunci cei care n-au vrut sa se rupa de credinta din batrani. Aici, se pare ca s-au refugiat si au trait in sihastrie, cu anii. Dovezi ar exista in pestera de la Sinca Veche, la tot pasul. Rugaciunile lor ar fi fost ascultate. De aici a aparut si vorba care spune ca aici iti schimbi destinul.  Legenda spune ca daca vrei sa ti schimbi destinul trebuie sa vii la grota ursitelor.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Dar, trebuie sa vii  de trei ori pe an: de Sfantul Gheorghe, de lasata secului inainte de Paste si de Schimbarea la Fata a Domnului. Si trebuie sa vii cu sufletul impacat si cu ganduri curate. In lumea care abia asteapta sa o descoperi, satenii au si ei povestile lor despre grota.

Se spune ca, noapte de noapte, un cioban care a venit cu oile la pascut a vazut pe cer lumini ciudate ce ar fi pornit din grota.

Ar exista chiar si fotografii in care au fost surprinse particule si culori care nu se vad cu ochiul liber, ci doar pe camerele de fotografiat. Iar oamenii locului sunt convinsi ca aici, in pestera de la Sinca Veche, se petrec fenomene paranormale si cauta sa surprinda imaginile inexplicabilului.

Si, ca si cum locul nu ar fi indeajuns de bizar, exista inca o ciudatenie: spun unii ca aici iarba ar creste de trei ori mai repede!

 

Taguri:

Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.