Grupa de sânge predispusă la infecția cu coronavirus. Iată ce au descoperit cercetătorii chinezi

Autor: B.H.
Actualizat: 30 nov 2020, 11:50

În încercarea de a găsi o soluție pentru a stopa numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus, cercetătorii chinezi au descoperit că există o grupă de sânge predispusă la infecția cu COVID-19.

După ce au analizat mai multe cazuri, cercetătorii chinezi din Wuhan şi Shenzhen au descoperit ce grupă de sânge este mai sensibilă la noul virus.

Citeste si: Un pilot de la Tarom, depistat pozitiv cu coronavirus. Ce măsuri au fost luate?

Practic, oamenii de știință spun că aceste persoane sunt mai vulnerabile în fața bolii, prezentând un risc ridicat de a fi infectate cu COVID-19.

Grupa de sânge predispusă la infecția cu coronavirus. Iată ce au descoperit cercetătorii chinezi

Oamenii de știință chinezi au prelevat probe de la 2,200 de pacienți care au fost testați pozitiv pentru coronavirus și le-au comparat cu cele ale unor persoane sănătoase. Testele au arătat că în cazul persoanelor cu grupa de sânge A (II) s-au întregistrat mai multe cazuri de infectare, comparativ cu persoanele care au alte grupe de sânge.

Citeste si: Un pacient suspect de coronavirus a fugit din spital

Concluzia oamenilor de știință a fost că cei cu grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabili în fața virusului. Cercetarea a arătat că din 206 persoane care și-au pierdut viața în urma infectării cu COVID-19, 85 aveau grupa de sânge A (II), potrivit adevarul.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cercetătorii chinezi atrag atenția că este nevoie de studii suplimentare pentru a descoperi cum influențează virusul COVID-19 grupele de sânge, dar recomandă ca persoanele cu grupa de sânge A (II) infectate cu noul coronavirus să primească un tratament mai puternic și să fie monitorizate în permanență. 

În timp ce persoanele cu grupa de sânge A (II) au fost catalogate ca fiind mai vulnerabile, studiul arată că cei mai rezistenți în fața virusului COVID-19 sunt cei care au grupa 0.

Citeste si: MAE: Cetăţenii români blocaţi în prezent la graniţa Austriei cu Ungaria vor putea tranzita teritoriul ungar, până la eliminarea blocajului

 

 

 

Taguri: