Grupul de hackeri ruși Killnet amenință statele care susțin Ucraina! România este și ea pe listă

Autor: Lavinia Medrea

Grupul de hackeri ruși Killnet amenință statele care susțin Ucraina! România este și ea pe listă

Sursa: PixaBay

Grupul de hackeri ruși Killnet amenință iar țările care susțin Ucraina, iar pe listă se află și România. Iată ce atacuri pregătesc aceștia!

Grupul de hackeri ruși Killnet a revenit cu alte amenințări la adresa țărilor care susțin Ucraina, iar din păcate, numele României este și el pe listă. Alte nume importante care se găsesc pe lista neagră a grupului Killnet sunt SUA, Marea Britanie, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Estonia și, bineînțeles, Ucraina, relatează playtech.ro.

Grupul de hackeri ruși Killnet amenință mai multe state, printre care și România, care susține Ucraina

Grupul de hackeri ruși Killnet al lui Vladimir Putin au avertizat că au slăbit infrastructura poliției de stat din Italia,  divizia împotriva criminalității cibernetice, după ce aceștia au împiedicat tentativele de sabotaj ale concursului Eurovision din partea Killnet, potrivit datelor obținute de  Express.co.uk, citat de playtech.ro.

Citeste si: Hackerii ruși amenință că vor "distruge România" dacă Ioan Feher, românul acuzat că i-a ajutat, nu va fi eliberat

În același timp, grupul de hackeri ruși Killnet a „declarat război”  Marii Britanii, SUA, Italiei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, Estoniei, Ucrainei și României, inclusiv la adresa „poliției înșelătoare din Italia”. Pe lângă asta, și-a asumat întreruperea funcționalității site-ului departamentului de criminalitatea cibernetică din cadrul poliției din peninsulă, mai transmite playtech.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La finalul weekend-ului trecut, poliția de stat din Italia a transmis că a reușit să „neutralizeze și respingă atacurile” cibernetice din partea grupului de hackeri ruși Killnet.

„Diverse atacuri de tip DDoS au fost direcționate la infrastructura rețelei electronice în timpul operațiunilor de votare, iar cele la adresa performanțelor de interpretare au fost atenuate în colaborare cu ICT Rai și administrația Eurovision TV”.

Citeste si: Cine este românul care i-ar fi ajutat pe hackerii ruși de la Killnet să spargă multiple site-uri ale României: „A fost găsit în Marea Britanie”

Concursul Eurovision a avut loc în weekend, în Italia, unde Orchestra Kalush din Ucraina a câștigat competiția anuală. Autoritățile locale au reiterat, cu acea ocazie, faptul că au reușit să oprească atacurile de tip DDoS în timpul finalei concursului și pe parcursul procesului de votare. Inspectorii italieni au afirmat și că au analizat numeroase grupuri de Telegram pentru a găsi informații ce ar putea duce la prevenirea altor incidente și la identificarea locației hackerilor, potrivit playtech.ro