Grupul de hackeri ruși Killnet a revenit cu alte amenințări la adresa țărilor care susțin Ucraina, iar din păcate, numele României este și el pe listă. Alte nume importante care se găsesc pe lista neagră a grupului Killnet sunt SUA, Marea Britanie, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Estonia și, bineînțeles, Ucraina, relatează playtech.ro.
Grupul de hackeri ruși Killnet amenință mai multe state, printre care și România, care susține Ucraina
Grupul de hackeri ruși Killnet al lui Vladimir Putin au avertizat că au slăbit infrastructura poliției de stat din Italia, divizia împotriva criminalității cibernetice, după ce aceștia au împiedicat tentativele de sabotaj ale concursului Eurovision din partea Killnet, potrivit datelor obținute de Express.co.uk, citat de playtech.ro.
În același timp, grupul de hackeri ruși Killnet a „declarat război” Marii Britanii, SUA, Italiei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, Estoniei, Ucrainei și României, inclusiv la adresa „poliției înșelătoare din Italia”. Pe lângă asta, și-a asumat întreruperea funcționalității site-ului departamentului de criminalitatea cibernetică din cadrul poliției din peninsulă, mai transmite playtech.ro.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
La finalul weekend-ului trecut, poliția de stat din Italia a transmis că a reușit să „neutralizeze și respingă atacurile” cibernetice din partea grupului de hackeri ruși Killnet.
„Diverse atacuri de tip DDoS au fost direcționate la infrastructura rețelei electronice în timpul operațiunilor de votare, iar cele la adresa performanțelor de interpretare au fost atenuate în colaborare cu ICT Rai și administrația Eurovision TV”.
Concursul Eurovision a avut loc în weekend, în Italia, unde Orchestra Kalush din Ucraina a câștigat competiția anuală. Autoritățile locale au reiterat, cu acea ocazie, faptul că au reușit să oprească atacurile de tip DDoS în timpul finalei concursului și pe parcursul procesului de votare. Inspectorii italieni au afirmat și că au analizat numeroase grupuri de Telegram pentru a găsi informații ce ar putea duce la prevenirea altor incidente și la identificarea locației hackerilor, potrivit playtech.ro