Grupurile pro-militare din Ucraina au parte de susținere la nivel mondial, iar donațiile primite într-o singură zi demonstrează acest lucru. Mai exact, aproximativ 400.000 de dolari în Bitcoin au fost livrați către grupurile pro-militare.
Donații în Bitcoin pentru grupurile pro-militare din Ucraina
În contextul izbucnirii războiului dintre Rusia și Ucraina, grupurile pro-militare din Ucraina au primit donații foarte mari, modalitate prin care se dorește sprijinirea Ucrainei pentru a face față atacului venit din partea Rusiei.
Cifrele arată că, pe parcursul anului 2021, grupurile pro-militare din Ucraina au mai primit și alte donații în Bitcoin, valoarea acestora ridicându-se la 570,000 de dolari. În prima zi de război, organizația „Revino acasă în viață” a primit o donație în Bitcoin de 400.000 de dolari, informație confirmată de firma de analiză a blockchain Elliptic. Acest lucru demonstrează că donațiile au explodat în prima zi a războiului, sumele primite într-o singură zi fiind aproape la fel de mari ca cele strânse în decursul unui an.
„Acest grup oferă suport armatei Ucrainei susținând soldații. Ei au primit donații foarte, foarte mici, spre deloc din august încoace. Poate că primeau undeva la echivalentul a 4.000 sau 5.000 de dolari pe lună, iar din 22 februarie, donațiile pur și simplu au explodat”, a declarat șeful departamentului de cercetare al Elliptic, Jess Symington, potrivit decrypt.co.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Aceste donații sunt mai mult decât necesare în contextul în care Ucraina face eforturi mari pentru a rezista atacului venit din partea Rusiei. În cursul zilei de joi, reprezentanții organizației „Revino acasă în viață” primiseră 370 de donații individuale, de aproximativ 1.000 și 2.000 de dolari fiecare.
A devenit o obișnuință ca voluntarii și ONG-urile să strângă donații pentru a cumpăra arme și provizii medicale pe care soldații să le folosească în caz de nevoie.
The information about an attack by the #Ukrainian Armed Forces on the occupants' military airfield in the #Rostov Region was confirmed. Ukrainian troops destroyed several #Russian planes in #Millerovo with a missile strike. pic.twitter.com/rIjHDxtHEx
— NEXTA (@nexta_tv) February 25, 2022
Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă
Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, iar de atunci, mai multe zone ale Ucrainei au fost atacate de armata rusă. În a doua zi de război, militarii ruși au ajuns în Kiev și există informații potrivit cărora vor să atace capitala și să înlăture Guvernul.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a precizat că nu va părăsi Kievul, chiar dacă a spus că el este ținta lui Vladimir Putin.
Mai mult decât atât, Volodimir Zelenski a transmis mai multe mesaje prin care a cerut Uniunii Europene să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei, sperând ca în acest fel să se oprească conflictul, iar Rusia să își retragă trupele.Situația este foarte tensionată în Ucraina, astfel că armata ucraineană face eforturi pentru a rezista în fața rușilor.