Gulii umplute cu carne tocata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:16

Gulia - o excelenta sursa de vitamina C!

Ingrediente

Gulii 10 buc
Carne tocata porc 500 g
Ceapa 2 buc
Rosii 5 buc
Ulei 50 ml
Sare
Piper
Cimbru
Smantana 200 g
Orez 60 g
Marar/Patrunjel 1 leg


Mod de preparare

Se curata guliile, se taie capacul, se scobesc lasand o margine de 0,5 cm de jur imprejur.
Se oparesc in apa clocotita cu sare si se scot in apa rece cu gheata.

Se racesc si se umplu cu carnea preparata dupa cum urmeaza.
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in ulei.
Se adauga treptat orezul, carnea tocata, rosiile oparite, curatate de pielite si seminte, cimbru, marar/patrunjel si se da gust cu sare si piper.
Se lasa sa fiarba 15 minute.
Cu aceasta compozitie se umplu guliile si se introduc in cuptor pentru 40 minute la 170 grade.

Preparatul se serveste cu smantana.

 

Taguri: