Ingrediente
5-6 foi de placinta subtiri
O lingura de unt
1 -2 linguri zahar pudra
O lingura ulei
3-4 gutui
3-4 linguri de zahar
Brandi, optional
Mod de preparare
Cu un pahar sau cu un inel de bucatarie, se taie cercuri de foi de placinta.
Se ung foile cu unt si se lipesc intre ele, cate doua.
Se pudreaza cu zahar pe ambele parti si se prajesc cateva secunde intr-o tigaie in care am pus ulei, pana devin usor aurii.
Se scot pe un servetel sa se scurga de excesul de ulei.
(Atentie! Aceste foi se pot arde foarte usor!)
Umplutura
Se curata gutuile, se taie in cuburi de jumatate de cm si se calesc in tigaie pana se inmoaie.
Se adauga zahar, se pune si putin unt sa devina mai cremos si se stinge cu brandy (optional), avand grija sa nu se arda gutuile.
Se aseaza straturi de gutui alternativ cu cele de foaie de placinta prajita si se pudreaza cu zahar.