Gutui in sos de vin rosu

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:19

Nu poti sa-i rezisti!

Ingrediente

Gutui 4 buc
Zahar 200 g
Ghimbir ras 3 g
Suc de lamaie 40 ml
Vin rosu 500 ml
Amidon 10 g
Zahar vanilat 10 g
Stafide 30 g
Coniac 20 ml


Mod de preparare

Se curata gutuile, se taie pe jumatate, se scot semintele si se taie felii. Se pun la inmuiat stafidele in coniac.

Se pune la fiert 500 ml apa cu 50 g zahar, ghimbirul, sucul de lamaie. Se fierb gutuile in lichidul format circa 10-15 minute. Se scot gutuile si se pastreaza 200 ml de zeama.
Se da in fiert vinul amestecat cu 150 g zahar, zahar vanilat, zeama de la gutui si stafidele.
In coniacul ramas se dizolva amidonul si se toarna in sosul de vin rosu amestecand continuu.


 

Taguri: