Guvernul Ciolacu: Lista completă a miniștrilor PSD

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 14 mar 2024, 01:45

Marcel Ciolacu

Sursa: https://www.facebook.com/CiolacuMarcel

Audierea în comisiile parlamentare a miniștrilor propuși, pentru ocuparea portofoliilor din Cabinetul Ciolacu, va avea loc miercuri, 14 iunie.

Miercuri, 14 iunie, va avea loc audierea în comisiile parlamentare a miniștrilor propuși, pentru ocuparea portofoliilor din Cabinetul Ciolacu. Joi va avea loc votul pentru învestire.

Miercuri are loc audierea miniștrilor din Guvernul Ciolacu

Potrivit programului realizat de Parlament, audierea în comisiile parlamentare a miniștrilor propuși, pentru ocuparea portofoliilor din Cabinetul Ciolacu, se va desfășura  miercuri, 14 iunie, în intervalul orar 10.00-16.45.

Astfel, lista miniștrilor şi Programul de guvernare au fost depuse, marți, la Parlament şi a fost stabilit calendarul audierilor.

Citește și: Nicolae Ciucă a fost ales președinte al senatului. Marcel Ciolacu se pregătește să devină noul premier al României

De la ora 11.00, vor fi audiați miniștrii de la Dezvoltare, Transporturi şi Energie, iar de la ora 12.00

cei de la Finanțe, Cercetare şi Economie.

Candidații pentru Ministerul Muncii şi Ministerul Culturii vor apărea în faţa comisiilor de specialitate de la ora 13.00, iar de la 14.00 cei de la Sănătate, Familie şi Interne.

De la 15.00, este programată audierea candidaţilor de la Apărare, Proiecte Europene şi Externe, iar de la 16.00 va fin audiat candidatul pentru Ministerul Mediului.

Dorința privind păstrarea UDMR-ului la guvernare a fost exprimată, însă, doar la nivel declarativ, având în vedere că nominalizările PNL și cele ale PSD pentru portofoliile ministeriale a fost deja transmise

Parlamentului.

Din cine este compus Guvernul Ciolacu?

Cabinetul condus de Marcel Ciolacu va fi compus din:

Prim ministru: Ion Marcel Ciolacu (PSD)

Viceprim ministru: Marian Neacșu (PSD)

Vicepremier și ministrul Afacerilor Interne: Cătălin Predoiu (PNL)

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Constantin Budăi

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Ionuț Barbu

Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea

Citește și: Nicolae Ciucă a demisionat! Cine ar urma să preia funcția de premier interimar

Nicolae Ciucă a fost ales al doilea om în stat

Luni, 12 iunie, Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de premier al României, iar marți, 13 iunie, a fost ales în funcția de președinte al Senatului, a doua funcţie în stat.

Anca Dragu, propusă de USR, a primit 16 voturi „pentru” și 88 „contra”. Votul senatorilor a fost secret, pe buletine.

Nicolae Ciucă le-a transmis senatorilor că: „Doresc să vă mulțumesc pentru votul dvs. de încredere și să vă asigur că vom continua să desfășurăm activitatea pentru realizarea obiectivelor coaliției și sprijinirea activităților guvernamentale”.

Pe 15 iunie aleșii ar trebui să dea un vot de învestitură noii echipe de Guvern, după depunerea jurământului la Palatul Cotroceni. Tot atunci, noul Executiv condus de Marcel Ciolacu ar urma să ia şi primele decizii în prima ședință de Guvern.

Reprezentanții UDMR transmit că fără Ministerul Dezvoltării nu pot continua la guvernare, după ce liderul PSD le-a oferit la schimb Ministerul Energiei şi cel al Proiectelor Europene.

„Dacă voi fi persoana desemnată, voi avea o întâlnire cu președintele Kelemen Hunor, împreună cu domnul președintele al Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă. Mai mult, ce vă mai pot spune, este faptul că îmi doresc ca UDMR să rămână la guvernare", a mai spus Marcel Ciolacu.

Sursă: evz.ro

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.