Guvernul introduce starea de criză în România. Ce înseamnă acest lucru

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 07 mar 2022, 15:05

Guvernul introduce starea de criză în România. Ce înseamnă acest lucru

Sursa: Guvernul Romaniei

Guvernul se pregătește să introducă starea de criză în România, potrivit Antena 3.

Guvernul se pregătește să introducă starea de criză, ceea ce înseamnă că structuri ale MApN vor trece în subordinea forțelor armate străine staționate pe teritoriul României sau a comandamentelor NATO, potrivit Antena3.

Guvernul introduce starea de criză în România

Potrivit proiectului de lege la care a lucrat guvernul în ultimele zile, această situație de criză va fi instituită la propunerea ministerului Apărării, trebuie avizată de premierul în funcție și va fi introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), mai informează sursa citată.

Același proiect de lege prevede că situația de criză va fi instaurată în momentul în care societatea se confruntă cu apariția sau iminența apariției unor incidente care sunt menite să afecteze sau să pună în pericol condițiile de viață, stabilitate politică, economică, socială, securitate sau apărarea țării sau să pună în pericol orice alte valori constituţionale. 

Parlamentul este pregătit să adopte acest proiect de lege în procedură de urgență.

Citeste si: Adio, mască de protecție în aer liber! Restricțiile care ar urma să fie ridicate în următoarea perioadă

Când se introduce situația de criză

Sursa mai precizează că situația de criză în domeniul securității și apărării naționale se înțelege situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de apariția sau iminența unuia sau mai multor incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internaţional, sau de ameninţări, riscuri sau vulnerabilităţi prin care sunt grav perturbate sau ameninţate condiţiile de viaţă, sănătate şi mediu, proprietatea, stabilitate

politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea şi apărarea naţionala, precum şi alte valori constituţionale care impun adoptarea de măsuri de răspuns la criză, prin acţiune unitară a autorităţilor şi instituţiilor statului român, pentru înlaturarea cauzelor, gestionarea efectelor şi revenirea la starea de normalitate. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Prețurile unui restaurant din România au șocat un ucrainean: „Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici”

 

 

 

 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.