Guvernul majorează cu 50% salariile pentru o categorie de români. Cine va beneficia de bani mai mulți

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 11 aug 2023, 06:40

Guvernul majorează cu 50% salariile pentru o categorie de români. Cine va beneficia de bani mai mulți

Nicolae Ciucă vine cu vești bune pentru o anumită categorie de români. Premierul a anunțat cine va avea salariul majorat cu 50%.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că salariile unor români vor fi majorate cu 50%. Iată cine se va bucura de mai mulți bani. 

Citește și: Taxă pe bacșiș, de la 1 ianuarie 2023. Bacșișul va fi impozitat cu 10% și va fi trecut pe bonul fiscal. Ce prevede noul proiect de lege

Guvernul majorează cu 50% salariile pentru o categorie de români. Cine va beneficia de bani mai mulți

Nicolae Ciucă a declarat că românii care lucrează cu fonduri europene vor avea salariile majorate cu 50%. 

”Pentru tot sectorul de administrație care lucrează cu fonduri europene. Trebuie să ne asigurăm că avem capacitatea administrativă să putem să atragem fiecare eurocent, pentru că sunt foarte importante fondurile, astfel încât să ne menținem în echilibru economia”, a spuse Nicolae Ciucă. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Românii cu venituri mici pot primi până la 1.900 de euro de la stat. Care sunt condițiile de accesare

Așadar, angajații implicați în implementarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, precum și cei implicați în implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), indiferent de numărul de proiecte în care sunt implicați, vor primi majorări,  arată documentul care va fi vineri pe masa Executivului.

 

  • Maxim 20 de ore/lună: majorare salarială de 10% 

  • 21- 40 de ore/lună: majorare salarială de 20% 

  • 41- 60 de ore/lună: majorare salarială de 30% 

  • 61- 80 de ore/lună: majorare salarială de 40% 

  • 80 de ore/lună: majorare salarială de 50% 

Citește și: Vestea zilei pentru pensionari! Premierul Nicolae Ciucă anunță până când vor primi românii vulnerabili ajutorul de 250 de lei

 

„Personalul din instituțiile și/sau autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și/sau fonduri externe rambursabile, precum și personalul implicat în implementarea Mecanismului de redresare și reziliență prevăzut la art.6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului național de redresare și reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin Legea nr.

230/2021, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect”, conform documentului.