Sistemul economic din România este într-o continuă schimbare, iar de această dată de suferit vor avea unii bugetari care rămân fără voucherele de vacanță.
O parte din bugetari vor rămâne fără voucherele de vacanță
Cu toate că politicienii au anunțat o creștere semnificativă a voucherelor de vacanță, numărul acestora va scădea simțitor. Valoarea voucherelor de vacanță a ajuns la 1.600 de lei, însă bugetarii care primesc un salariu de peste 8.000
Guvernanții surprind și de această dată și susțin că se gândesc chiar la acordarea unor vouchere de vacanță pentru angajații din mediul privat din 2024.
Deși nu toată lumea se va bucura de voucherele de vacanță, acestea vor fi menținute sigur până în anul 2026, însă vor fi impozitate cu 10%. Dacă ai un voucher de vacanță în valoare de 1.450 de lei, atunci 145 de lei vei plăti impozit.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Marcel Boloș face anumite precizări în legătură cu tichetele de vacanță
”Beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată ”,
susține Ministrul finanțelor, Marcel Boloș.Citește și: Impozit de 70% pentru veniturile nedeclarate. Cotă specială pentru mașini și locuințe de lux
Acesta susține că decizia de a tăia o parte din tichetele de vacanță a fost pentru ai proteja pe cei cu venituri mici. Suma impozitată de pe tichetele de vacanță va ajunge în buzunarul CAS-ului, pentru asigurarea socială de sănătate.
Chiar și așa, Guvernul vine cu vești bune, anunțând că pensiile vor fi majorate cu 14%, iar salariul minim va crește la 3.300 de lei.
Citește și: Valoarea tichetului de creșă va crește: Cine urmează să primească acești bani?
”Există o lege în vigoare pe care o cunoaşteţi, an de an, nu trebuie să o anunţe nici Boloş, nici Ciolacu, nici nimeni. E o lege în vigoare prin care pensiile se indexează cu inflaţia din anul trecut. Nimeni nu va încălca legea din România. Îmi doresc, ca şi anul trecut, ca pensiile să se mărească diferenţiat, la unii cu 30% la unii cu 5%, la unii cu 10%, în funcţie de venit ”, a susținut Marcel Ciolacu.