Gyros la 2.5 euro! Cât costă o cafea sau un șezlong în Grecia, în 2024. Locul în care prețurile sunt mai mici decât anul trecut

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 06 iun 2024, 15:12

În ce stațiune din Grecia găsiți aceste prețuri

Sursa: Facebook Aventureascu

Într-o postare recentă pe pagina de Facebook „Aventurescu”, echipa a prezentat prețurile unei locații turistice din Grecia, care a stârnit o dezbatere intensă în rândul internauților.

Postarea, care detaliază costurile atractive ale unei vacanțe în Grecia, care par să fie mai mici decât anul trecut, a fost primită cu entuziasm, dar și cu critici la adresa prețurilor ridicate ale destinațiilor turistice din România.

În ce loc din Grecia prețurile sunt mai mici decât anul trecut

Echipa „Aventurescu” a descris prețurile actuale din Hanioti, Halkidiki, unde un gyros costă 2,5 euro, o cafea 1,5 euro, o bere la draft 2 euro, iar un șezlong 12 euro pentru toată ziua.

În plus, postarea menționează plajele fabuloase ale Greciei și accesibilitatea acestora prin zboruri ieftine către Salonic, care costă aproximativ 30 de euro dus-întors.

„Parcă tot mai ieftin e în Grecia. Cât mai e un gyros în sezon, în Grecia? Gyros la 2.5 euro, cafea la 1.5 euro, bere la draft 2 euro, șezlong 12 euro toată ziua. Prea bine ca să fie adevărat? Prețurile sunt, de azi, verificate de subsemnații în Hanioti, Halkidiki.

Și unde mai pui că ai și niște plaje fabuloase. Cum ajungi? Zbori în Salonic cu 30 euro dus-întors și închiriezi o mașină”
, se arată în postarea paginii „Aventurescu”.

Citește și: Cât costă șezlongul în Insula Thasos. Prețul include și o cafea

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Ce părere au internauții despre aceste prețuri din Grecia

Reacțiile internauților la această postare nu au întârziat să apară. În comentarii, mulți și-au exprimat preferința pentru vacanțele în Grecia, întrucât le consideră mai accesibile și mai atractive decât cele din România. Comentariile reflectă o nemulțumire generală față de prețurile mari din țara noastră, pe care le consideră nejustificate în raport cu serviciile oferite.

„Cu siguranță e mai ieftin și mai bun ca în România, unde parcă totul a luat-o razna, ca prețuri!/ Normal că iubesc Grecia, nu am mai fost pe litoralul românesc

din 2018, nu merită. Grecia sau Turcia all inclusive, respect total din partea lor/ La noi un gyros e 40-60 de lei, trăim pe picior mare”,  sunt câteva dintre comentariile oamenilor din online.

Citește și: Câți bani trebuie să scoată românii din buzunar pentru un sejur cu familia în Bulgaria anul acesta. Prețurile pornesc de la 150 de lei pe noapte

Această situație pune în lumină o problemă mai largă a turismului românesc: prețurile ridicate care nu se aliniază cu așteptările turiștilor și calitatea serviciilor oferite. Discuțiile din comentarii au evidențiat, de asemenea, faptul că Grecia oferă o combinație irezistibilă de prețuri accesibile, peisaje superbe și ospitalitate. Aceasta rețetă de succes face din Grecia o destinație preferată pentru mulți turiști români, care aleg să-și petreacă vacanțele acolo, în detrimentul stațiunilor de pe litoralul românesc.