Hackerville sau Ramnicu Valcea, capitala mondiala a furtului de pe Internet! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 10 nov 2020, 16:00

Bine ati venit in Hackerville, Romania! Si va traducem noi, bine ati venit in Ramnicu Valcea!

 Asa a botezat presa straina orasul. I-au mai spus si capitala mondiala a furtului de pe Internet. Asezarea si-a castigat o faima nedorita. Este raiul infractorilor cibernetici. "Baietii destepti" ne-au propulsat pe locul sapte in clasamentul mondial al atacurilor cibernetice. Topuri in care nu am fi vrut sa fim vreodata. Iata ce spun jurnalistii francezi:

Aici traiesc romanii care vand strainilor pe Internet produse care nu exista, de fapt, in realitate.
Sunt hotii Internetului. Castiga mii de euro intr-o singura saptamana.

Asa zisii hackeri au alertat pana si FBI-ul si CIA-ul. Politia romana a facut descinderi peste descinderi in deja faimosul cartier valcean. In 2008, 24 de tineri au ajuns dupa gratii. Pentru o scurta perioada, caci toti au fost eliberati. Acum isi asteapta sentintele in libertate.

Cum a inflorit acest fenomen? La inceputul anilor 2000 nu exista vreo lege care sa pedepseasca astfel de fapte.
De asta au profitat din plin tinerii pe care saracia i-a transformat in infractori in mediul virtual.

Ca se invart bani multi in Ramnicu Valcea se observa si pe strada. Masini de lux si vile sunt la tot pasul. Infractorii cibernetici au ridicat preturile in zona.. 

Destepti sau nu, un lucru pare a fi cert. Inselaciunile pe Internet nu vor disparea atat de usor. Nu numai strainii cad in plasa infractorilor romani.
Ci si ai nostri conationali. Asa ca atentie ce faceti pe Internet si cui ii dati datele dvs. personale. S-ar putea sa ramaneti fara niciun leu pe card. Metoda de furt este phishing-ul. Vi se fura identitatea. 

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.