Hainele de sezon sunt o investitie esentiala, in fiecare iarna. Cum alegi cele mai bune produse

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 15 nov 2020, 20:45

Si cum meteorologii anunta temperaturi sub zero grade si ploi pentru urmatoarele saptamani, ne-am gandit sa ne echipam corespunzator.

Sa invatam din experienta militarilor si a alpinistilor atat pentru a scapa de frig, cat si pentru a face economii serioase. Toate sfaturile vin in rubrica stirlor Kanal D -„Cat te costa?”

Valoarea zilei- 200 de lei- reprezinta diferenta intre magazine, atunci cand vine vorba de un echipament complet pentru iarna. Un comparator a avut curiozitatea sa documenteze, cu un aparat de filmat, incercarile de a se imbraca pentru sezonul rece.

Clientul a luat la pas mai multe magazine. A verificat pretul produselor si le-a comparat. Pare o munca obositoare, dar atunci cand vrei sa faci o economie, e obligatoriu sa verifici si cauti reducerile. Diferentele intre produse sunt mari, chiar si 200 de lei sau mai mult.

Alpinistii sau militarii sunt nevoiti sa reziste iarna la temperaturi extreme. Iar hainele lor sunt concepute special pentru ger, ploaie sau pentru deplasarea prin zapada.

In plus, „o conditie principala- sa existe straturi de aer intre straturile de imbracaminte. Nu este de dorit o singura jacheta gen plapuma.”

Acesta este principiul de baza folosit de alpinisti sau de schiori. Echipamentul lor poate fi adaptat si pentru oras. Intram intr-un magazin care comercializaeaza produse militare.  Iata costumele termice: „ Sunt de doua feluri. Unele foarte groase-nivelul doi, si cele mai subtiri, nivelul unu”.

Primul nivel costa 49 de lei, al doilea 79. Trecem la jachete. Jacheta utila contra vantului si frigului costa 249 de lei. „ M65, purtata de armata americana, si inca in uz in Irak si Afganistan, este o jacheta foarte groasa, are dublura matlasata pe dedesubt.” 248 de lei costa aceasta jacheta.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cand

vine vorba de pantaloni, conteaza doua aspecte: grosimea si impermeabilitatea. La pantaloni, preturile sunt cuprinse intre 95 si 260 de lei. Fiecare este conceput pentru un anumit tip de conditii. Chiar gluga unei jachete poate avea caracteristici speciale. Si, cel mai important, rezista mai multe sezoane.

Sa nu uitam de ghete! In acest caz, preturile pornesc de la 170 de lei si trec de 400.

Pentru incaltaminte si imbracaminte, cheltuim in medie, an de an, cam doua miliarde de euro.

Ne gandim de multe ori la culoare, stil sau moda. Calitatea este prinsa intre aceste aspecte. Dar, cand vine vorba de imbracamintea de iarna, trebuie sa luam in calcul ca o cumparam nu pentru un sezon, ci pentru mai multe. Tocmai din acest motiv, informati-va inainte de a face o achizitie.